Ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben és környezetünkben is kellemes benyomást keltsünk érdemes megjelenésünket úgy felépítenünk, hogy harmóniát sugározzunk. Ennek pedig elengedhetetlen eleme a színek és árnyalataik valamint a formák és stílusok megfelelő kiválasztása. Szerencsére a színek kezelése és felismerése megtanulható és az egyik legnagyobb tanítómesterünk maga a természet! Éppen ezért választotta J. Itten is az általa megfigyelt színtípusok besorolásához a természet nyújtotta 4 évszakot.

Sorozatunkban megismerkedünk az évszakra leginkább jellemző tudnivalókkal és gyakorlati tippekkel, trükkökkel segítünk megtalálni a „belső színeinkhez” leginkább illő megjelenési módokat.

Kedves Tél!

A világon leggyakrabban előforduló színtípusba tartozol. Magabiztos vagy és méltóságteljes, amivel jogosan vívod ki mások tekintélyéjét. Az általad kitűzött célokért képes vagy kitartóan küzdeni és megbízhatóan, precízen végigmenni a kitűzött úton. Nem jellemző rád a csapongás és a felesleges körök megtétele. Fellépésed határozott és feltűnő is egyben, melyet arisztokratikus, büszke, erős és fáradhatatlan jellemednek köszönhetsz. Megbízható, pontos, alapos vagy.

Tél színtípus és a bőr

A tél típusúaknál figyelhető meg a leginkább az a kettősség, hogy a bőr színe lehet világos és sápadt vagy mediterrán és félvér hatású is, viszont a bőr minden esetben hideg árnyalatú. Egész könnyen és jól barnul, az elért szín szürkés árnyalatú. Mivel viselői gyakran nem kedvelik ezt a megszerzett színt, így inkább megtartják eredeti színüket.

Tél színtípus haja és szeme

Egyenes vonalú, elegáns frizurákat érdemes választanod, de bátran válogathatsz a feltűnő, aszimmetrikus fazonok között, hiszen a te színcsoportod az, aki igazán méltóságteljesen tudja viselni őket. Hajad színe a középszínnél sötétebb és mindig hideg árnyalatú. Ha sötét hajad van, szőkítése a legtöbb esetben nem javasolt, viszont vékony lila vagy meggyszínű fénnyel esetleg csíkokkal különlegesebbé tehető.

A szemszín ebben a típusban is nagy változatosságot mutat. Lehet éles színű, üveg tisztaságú, drágakő szem, de lehet sötétbarna vagy is. Cirmosság vagy pöttyök itt is megjelenhetnek, mint a tavasz típus esetében, de télnél a szempilla és a szemöldök ilyenkor sötét színű.

Tél és Stílus

Megjelenésed feltűnő és dekoratív, mégis titokzatosságot sugároz. Az attraktív megjelenést az aszimmetrikus szabásvonalak és a kontrasztos, jeges színek használatával éred el. Minőségi, elegáns darabokkal könnyedén sugárzol harmóniát. Méltóságteljesen viseled a drámai darabokat és az egyetlen színtípus vagy, aki a hófehér és fekete szín együttes viselését bátran megengedheti magának.

Tanácsok Tél színtípusoknak

Ha mediterrán típusú tél vagy, a zöld, barna, lila, királykék, smaragdzöld és rubinvörös színekből válogass!
Ha a Hófehérke típusú tél vagy, a fekete, fehér és plakátszínekre valamint az erőteljes színpárokra építsd a megjelenésed!
Táskák és kiegészítők esetében egyszerű vonalú, éles, sarkos formákat keresd!
Geometriai formák, absztrakt minták, fényes bőr és lakk mind neked való.
Legyen bátorságod az extravagáns cipőmodellekhez és divatújdonságokhoz!
Ha szőrmét vagy műszőrmét választasz a fehér, az ezüstróka, a nerc és a hermelin a tökéletes választás.
Ékszerekben a kevés, de nagyméretű, feltűnő darabok a megfelelőek.
Illatok közül a kesernyés, kissé fűszeres, hűvös illatok a hozzád leginkább illőek.
Nappali sminkben a monokróm a jó választás, ami hangsúlyozza az amúgy is egyértelmű színeidet.
Alkalmi sminknél a szájra vagy a szemre helyezed a hangsúlyt!

A sorozat korábbi részében az Ősz színtípus ismertük meg.