Színek – egy egyszerű nyelv, amelyet értünk, de nem mindig tudjuk értelmezni.

Lássuk most mögötte az embert és annak személyiségjegyeit!

 1. Olvasd végig a következő SZÍNSORT!
 2. Ha szín lennél, milyen szín szeretnél lenni?
 3. Azzal a színnel válaszolj a kérdésre, mely először az eszedbe jutott. Csak egy színválasz adható.

szines_tablazat_01

Kövesd a friss blogbejegyzéseket és Facebook-oldalamat, hogy megtaláld a pillanatnyi hangulatodnak megfelelő színvilágot!

Rózsaszín

Az egyik leglágyabb, legnőiesebb színek közé tartozik. A mai felfogásunk szerint: a mellrák elleni küzdelem szalagjának, a feminista pártoknak és a Barbie babáknak a színe. 1940-es évek előtt a kisfiúk színeként tartották számon – pirosnak, az erőnek (férfi) lágyított változataként.

Ezoterikus megközelítésben a szívcsakrának az egyik színe. A félelem ellenszere, megnyugvást, gyengédséget nyújt, csillapítja a szeretet- és az önbizalomhiányt.

Ha ezt a színt választottad, elmondható rólad, hogy:

 • gyengéd, segítőkész, megértő és figyelmes vagy,
 • szociálisan érzékeny vagy, ezért felelősséggel, nyitottan fordulsz a problémák felé,
  nyugodt, tisztalelkű, művészi vénával rendelkező embereknek a színe,
 • de azok is szívesen választják, akik valamilyen betegségben  vagy egy „külső nyomás” fizikai tüneteitől szenvednek – például az agresszív környezetben élők.

Alkalmazása:

 • A náci koncentrációs táborokban a homoszexuális személyek megkülönböztetésére szolgált a rózsaszínű háromszög viselése, talán a férfiak körében ezért volt sokáig mellőzött ez a szín.
 • Ami ma már egyáltalán nem igaz, így mindkét nem mentalistástól függetlenül viseli és viselheti, akár az üzleti életben is – különösen a kevésbé telített árnyalatait.
 • Lakás és egyéb helyiségekben: ezerféle árnyalata miatt szinte mindenhol megjelenik.
 • Olyan helyiségekben meghatározó a szerepe, ahol a nőiességet, az érzékenységet ily módon is szeretnék kihangsúlyozni (lányszobák, hálószobák, kozmetikák, szépségszalonok, fodrászüzletek).
 • Talán paradox érzést vált ki, de a lágyság jelképeként, az agresszivitást csökkentő hatásaként börtönökben és nevelőintézetekben is alkalmazzák a falak színezésére.

rozsaszin