Az arc kifestéséről van szó. Nem mindegy azonban, hogy hogyan és mennyire festjük magunkat. A jó smink kiemeli egyéniségünket, élénkíti megjelenésünket, de soha sem rikító, nem közönséges.

A haj, az arcbőr és az írisz szoros közelsége a természetes és mesterséges pigmentek harmonikus összjátékát követeli meg.

Sokan azért nem festik magukat, mert vagy nem tudják hogyan csinálják, vagy úgy érzik, természetellenesé válnak tőle, vagy a férjük/barátjuk bennük a természetes nőt kedveli. Az a vélemény sem ritka, hogy a smink öregít. (És a lustaságról még nem is beszéltünk!)

Nos, mindez akkor igaz, ha visszaélünk vele és túlfestjük magunkat, vagy csak egyszerűen nem a színtípusunknak megfelelő színek közül választunk.

Amennyiben típusunk keretei között maradunk – a színválasztást és a festékmennyiséget illetően – nemcsak egy klasszissal jobban fogunk kinézni, de ugyanolyan természetesnek hatunk, mint festetlenül.

Statisztikák szerint a kellemesen sminkelt nők könnyebben helyezkednek el, többet keresnek, mint azok, akik egyáltalán nem festik magukat, mivel a jól ápoltság érzetét keltik.
A kísérletezés és a gyakorlás azonban itt is elengedhetetlen.

Mind a négy színtípushoz tartozik egy-egy alapkészlet (szájrúzs, pirosító, szemhéjárnyékolók…).

Nem kell tehát minden ruhához azonnal új színt vásárolni, három-négy színből álló alapkészlet kezdetnek elég. Sőt a két-két hideg és meleg színekkel rendelkező paletta – némi odafigyeléssel – könnyedén átjárható.

Természetesen, ha a pénztárcánk megengedi, a végtelenségig bővíthetjük e készletet. Bár szerintem felesleges.
Itt is igaz, minél jobb minőségű termékekkel dolgozunk, annál könnyebb vele dolgozni és egyszerűbben érünk el látványos eredményt.

Figyeld a blogot, mert rövidesen összeállítunk egy listát, amely segítséget nyújt egy alapkészlet összeállításához!