Szerinted én milyen színtípus vagyok? – A kérdés, amit minden szakmabeli ismer!

Ahhoz, hogy valakinek a színcsoportját pontosan meg tudjuk határozni, általában több órás közös munkára, “együtt dolgozásra” van szükség. Enélkül – néhány mondatból vagy önjellemzésből – ránézésre egyértelmű kijelentést tenni igen nagy bátorság, de sokkal inkább felelőtlenség. Tippelgetni viszont a minket kérdezők megtévesztése.

Fotó: Pinterest

A szín- és stílustanácsadó munkája során azonban elkerülhetetlen, hogy erre ne kérjenek meg bennünket. Ezen meglepődni vagy megbántódni igazán felesleges, hiszen aki még nem vett részt színtanácsadáson, az nem tudhatja, hogy egy-egy elemzés milyen mélységeket tár fel.

Ilyenkor valamilyen áthidaló javaslattal élek:
(De ez csak játék, és többnyire tájékoztató jellegű eredményt nyújt!)

– Válassz egy kozmetikai céget, aki a sminkpalettáján jelöli a hideg és meleg színeket, és a teljes rúzspalettájuk elérhető számodra.
– Vagy keress olyan cégeket, akik szerveznek sminkbemutatókat, és módodban áll kipróbálni a különböző színeket.
– Természetes fénynél ülj egy olyan tükör elé, ahol az egész arcod látod! Kezdd el felvinni a rúzsokat, és gondosan jegyezd fel, hogy melyik állt jól, melyikben érezted jól magad; vajon melyik passzol leginkább a természetes színeidhez.

Egyszerre csak pár színt próbálj, majd tarts szünetet, mert a törölgetéstől az ajkad környéke kipirosodhat, ami torzíthatja az eredményt. (Érdemes arra is figyelni, hogy speciális mosóval tisztítsd meg a szád, mert némelyik rúzs erősebben megszínezi az ajkad alapszínét.)
A szimpatikusnak ítélt színeket kezdd el a hétköznapokban használni, és figyeld a viseléskor kapott visszajelzéseket, valamint a saját közérzeted. Ha szerencséd van, hamar meg fog mutatkozni, hogy a hideg vagy a meleg árnyalatok azok, amelyek a „te színeidet” képviselik.
Aztán léphetsz tovább!

Fotó: Pinterest