Létezik-e a tökéletes táska?

a tökéletes táska illusztráció - Lilla Sellei Bags

Lilla Sellei Bags

 

 

A nők táskamániájáról már számtalan legenda és vicc született. Mi rejtőzhet e mögött? Ritka kivételek ugyan vannak, de a legtöbb esetben szó sincs mániáról, sokkal inkább csak keressük az igazit. Ami stílusos, ami praktikus, amit kényelmes viselni, amit sok mindenhez tudunk hordani.

Kérdések sokasága: Milyen a tökéletes táska? Ami csillog? Vagy ami bőr? Vagy ami megy a cipőnkhöz? Vagy ami az idei szezon legtrendibb darabja?Az szinte lehetetlen, hogy ennek egyetlen táska megfeleljen. Minden egyes szituációra viszont bolondság újabb és újabb táskát venni. Na, de akkor mely szempontokat érdemes szem előtt tartani a választáskor?

a tökéletes táska illusztráció - Lilla Sellei Bags

Lilla Sellei Bags

A táska egy kiegészítő, így erre is igaz, hogy színben, stílusban és méretben igazodjon a viselőjéhez, ha célunk a harmonikus megjelenés megteremtése. Talán azt már mondanom se kell, hogy a tökéletes táska hideg árnyalatú, ha hideg színű ruhát viselünk, meleghez pedig meleg árnyalatúakat párosítsunk. Ha nem vagy benne biztos, hogy melyik színtípusba tartozol, akkor ez a színtípusokról szóló  cikk segíthet ebben.

Méretnél a logikát használva érdemes az alapszabályokat meghatározni. Ilyen például, hogy alacsony és/vagy vékony testalkatú hölgyeket egy nagy méretű táska optikailag “el fog nyomni”, míg egy telt és/vagy nagyon magas nő egy aprócska szütyővel az “óriás a játékboltban” hatást fogja kelteni. Lássuk be, egyik sem épp előnyös.

a tökéletes táska illusztráció - Kíra Bags

Kíra Bags

Milyen alkalomra milyen táskát? És a színe milyen legyen?

Hétköznapokra a tökéletes táska egy nagyobb méretű, “pakolós” lehet, míg esti alkalmakra a kicsi, lapos (pl. borítéktáska) az illőbb. Hivatalba, irodai munkakörnyezetbe a nőies fazonú üzleti táska a nyerő.

Ha a színt illetően bizonytalanok vagyunk, akkor döntsünk a cipő és öv színével megegyező vagy eltérő – de akkor egy színcsaládból származó árnyalat mellett.  Így nem követhetünk el baklövést. Az ebben a cikkben található színkerék segíthet a megfelelő színkombinációk kiválasztásában.

Gyakran használat közben derül ki számomra, hogy kedveljük-e egymást a táskával. Ha soha semmit nem találok meg benne (még a táskarendezők sem segítenek), akkor azt elrejtem a fiók mélyére.

Viszont fontos kiemelni, hogy a fentiek csak abban az esetben igazak, ha célunk a harmonikus megjelenés megteremtése. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt, hogy a mai trendek sokszor már egyáltalán nem törekszenek a harmóniára. Ebben esetben egy tanácsadó vagy őszinte külső szemlélő segítségével keressük meg, hogy mi az, ami trendi, de számunkra még nem túlzó, így vagányságával, egyediségével még magunkénak tudjuk érezni.

Én itt is szem előtt tartanám, hogy inkább legyen kevesebb, de jobb minőségű táskánk, mint sok-sok gyenge minőségű, nagy márkákat utánzó vicces darabunk.

a tökéletes táska illusztráció - Lengyel Zsuzsi Bags

Lengyel Zsuzsi – Bags made with Love