Létezik-e a tökéletes táska?

Kíra Bags

A nők táskamániájáról már számtalan legenda és vicc született. Mi rejtőzhet e mögött? Ritka kivételek ugyan vannak, de a legtöbb esetben szó sincs mániáról, sokkal inkább csak keressük az igazit. Ami stílusos, ami praktikus, amit kényelmes viselni, amit sok mindenhez tudunk hordani.
Kérdések sokasága: Ami csillog? Vagy ami bőr? Vagy ami megy a cipőnkhöz? Vagy ami az idei szezon legtrendibb darabja?
Az szinte lehetetlen, hogy ennek egyetlen táska megfeleljen. Minden egyes szituációra viszont bolondság újabb és újabb táskát venni. Na, de akkor mely szempontokat érdemes szem előtt tartani a választáskor?

Lilla Sellei Bags

A táska egy kiegészítő, így erre is igaz, hogy színben, stílusban és méretben igazodjon a viselőjéhez, ha célunk a harmonikus megjelenés megteremtése. Talán azt már mondanom se kell, hogy hideg színű ruhához hideg táskát, meleghez pedig meleg árnyalatúakat párosítunk. Méretnél a logikát használva érdemes az alapszabályokat meghatározni. Ilyen például, hogy alacsony és/vagy vékony testalkatú hölgyeket egy nagy méretű táska optikailag “el fog nyomni”, míg egy telt és/vagy nagyon magas nő egy aprócska szütyővel az “óriás a játékboltban” hatást fogja kelteni. Lássuk be, egyik sem épp előnyös.

Kíra Bags

Hétköznapokra jöhet egy nagyobb méretű, “pakolós” táska, míg esti alkalmakra a kicsi, lapos (pl. borítéktáska) az illőbb. Hivatalba, irodai munkakörnyezetbe a nőies fazonú üzleti táska a nyerő.

Ha a színt illetően bizonytalanok vagyunk, akkor döntsünk a cipő és öv színével megegyező vagy eltérő – de akkor egy színcsaládból származó árnyalat mellett.  Így nem követhetünk el baklövést.

Gyakran használat közben derül ki a számomra, hogy kedveljük-e egymást a táskával. Ha soha semmit nem találok meg benne (még a táskarendezők sem segítenek), akkor azt elrejtem a fiók mélyére.

Viszont fontos kiemelni, hogy a fentiek csak abban az esetben igazak, ha célunk a harmonikus megjelenés megteremtése. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt, hogy a mai trendek sokszor már egyáltalán nem törekszenek a harmóniára. Ebben esetben egy tanácsadó vagy őszinte külső szemlélő segítségével keressük meg, hogy mi az ami trendi, de számunkra még nem túlzó, így vagányságával, egyediségével még magunkénak tudjuk érezni.
Én itt is szem előtt tartanám, hogy inkább legyen kevesebb, de jobb minőségű táskánk, mint sok-sok gyenge minőségű, nagy márkákat utánzó vicces darabunk.

Lengyel Zsuzsi – Bags made with Love