Max Lüscher pszichológiai színteszt

25 000 Ft

A színteszt segítségével a személyiséged mélyére áshatsz. Megtudod majd hogyan mutasd ki, vagy épp leplezd lelkiállapotod.

Cikkszám: 0003 Kategória:

Leírás

Miért jók a színtesztek?

Egy-egy színteszt pillanatnyi hangulatot, pillanatnyi lelkiállapotot tükröz. Max Lüscher szerint úgy működik, mint egy hőmérő.
A szóbeli kommunikációval ellentétben egy adott kérdésre a “színválaszaid” nem tudatosak, ezért kaphatunk valós képet rólad, amikor a teszteken végigmegyünk.

A pszichológiai alapokon nyugvó egyik legismertebb színteszt Max Lüscher nevéhez fűződik.

„A teszt koncepciója szerint a különböző színek preferálásából következtetni lehet a személy személyiségére, aktuális érzelmi és pszichofiziológiai állapotára.”
Max Lüscher

Egyetemi kutatóintézetekben végzett laborvizsgálatokkal kiegészített elemzések azt mutatták, hogy a Max Lüscher-féle  klinikai színteszt olyan mérési eljárások közé tartozik, amely a személyiség egészének pszichológiailag pontos, fiziológiai-orvosi eredményekkel egyező értékelésére alkalmas.

Beszélgetünk színvonzalmaidról, és meg tudjuk fejteni, az egyes színekhez való viszonyulásod történetét. A teszt olyan mélyen nyugvó élményeket, érzéseket hozhat felszínre, mellyel az önismereti útjaid  kiszélesednek.
Ha a belsőd rendezed, már csak a külsőddel kell harmóniába hoznunk.
Ebben fogok neked segíteni, ha te is készen állsz!

Miért választunk egy színt?

  1. Van egy objektív, társadalmilag, közösség által elfogadott jelentése, ami időben tartós.
    Például a piros agresszív, feltűnő, erőszakos, érzelmes stb.
  2. Van egy szubjektív, személyes élményem, kötődésem az adott színhez, ez viszont életünk során többször változhat.

Fontosnak tartom elmondani, hogy nem kezelünk, nem diagnosztizálunk. Többféle színtesztet is “bevetünk”. Játszunk a színekkel, színekben gondolkodunk. Kiderül, hogy miért ragaszkodsz bizonyos színekhez – amikor azok nem is előnyösek a számodra. Így ráhangolódunk arra, hogy a tanácsadás többi elemével is eredményesen tudjunk dolgozni.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Max Lüscher pszichológiai színteszt” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .