fbpx Creative Web Ideas

Szín és stílustanácsadó képzés

Átfogó képzés, amivel megkapsz minden tudást, hogy hiteles szín és stílustanácsadó lehess

Elméleti és gyakorlati oktatás, kis csoportos, vagy egyéni képzés keretében. Te és a te tudásod fejlesztése a fókuszban. (hajtás felett: megrendelés gomb, ami az ártáblázathoz visz)

Rád is igaz ebből akár egy is?

 • Szeretnél szakmát váltani, és új, kreatív területen szín és stílustanácsadóként megtalálni a hivatásodat.
 • Szeretnéd magasabb szintre emelni, csiszolni, a már meglévő tudásodat.
 • Elhatároztad, hogy te nem elégszel meg fél információkkal, felszínes tudással, inkább egy magasabb szakmai színvonalat fogsz képviselni.
 • Van egy szuper szakmád, amit imádsz, de szeretnél kitűnni pályatársaid közül, és valami újat, egyedit is nyújtani ügyfeleidnek.

Ha igen, akkor a szín és stílustanácsadó képzés megoldás lehet a problémádra.

Mit ad neked a Szín- és stílustanácsadó tanfolyam, ami egyben a te sikered titka is?

Alapos szakmai háttértudást. Itt nem felszínes ismereteket kapsz, hanem valódi, gyakorlatorientált képzést, aminek a végére biztos alapokra helyezheted a később megszerzett tapasztalataidat.

Milyen modulokból áll a képzés?

 

Alapképzés
Képzés hossza: 2+1 nap

Alapmodul + Női szín- és stílustanácsadó képzés
Képzés hossza: Alap 2+1 nap; Női 9+1 nap

Alapmodul+ Női + Férfi szín és stílustanácsadó képzés
Képzés hossza: Alap 2+1 nap; Női 9+1 nap; Férfi 3+1 nap

Minimálisan két modul elvégzése, és a sikeres vizsga, feltétele a Tanúsítvány megszerzésének. Mindhárom modul együtt magas színtű, átfogó tudást ad, és alkalmassá tesz teljeskörűen (férfi és női ügyfelekkel) szín- és stílustanácsadóként működni.

Ha nem szeretnéd mindhárom modult, akkor lehetőség van szétválasztani a női és a férfi modult a következőképpen:

 • Az Alapmodul elvégzése az alapja az összes további modul elvégzésének
  Alapmodul + Női szín- és arculattervezés modul + sikeres vizsga – Szín- és stílustanácsadás női ügyfeleknek
 • Alapmodul + Női szín- és arculattervezés modul + Férfi szín- és arculattervezési modul + sikeres vizsga – Szín- és stílustanácsadó Tanúsítványt állítunk ki
 • Ha nem szeretnél szín- és stílustanácsadó lenni, hanem csak kiegészítenéd ezzel az ismerettel a már meglévő hivatásodat, akkor az Alapmodul önállóan is elvégezhető. Ebben az esetben Tanúsítványt nem állítok ki.

Nézzük, mit tartalmaznak az egyes modulok?

Alapmodul

Helyre tesszük az alapokat, hogy ugyanarról beszéljünk, és ugyanazt értsük alatta

Soha többé nem kell tippelgetned, vagy bizonytalankodnod, vajon milyen színtípus is lehet az ügyfél. Elégedett ügyfelekre vágysz, akik jó híredet viszik? Akkor még mielőtt színkendőzésbe kezdenél, érdemes elsajátítanod a szín- és stílustanácsadó szakma alapjait, a színelméletet.

Tudnod kell, hogy anélkül, hogy tisztában lennél a színelmélettel nem lehetsz magabiztos szín- és stílustanácsadó szakember. Biztos vagyok benne, hogy te is azon vagy, hogy a szakma felső 10 százalékába tartozz, igaz? A bizonytalanságok többnyire abból fakadnak, ha az alapok hiányoznak.

Az alapok elsajátítása egy kicsit mindig száraz, de ha ráérzel az ízére, a végére ezt is imádni fogod. Ráadásul rengeteg gyakorlati elemmel színesítem neked.

Aztán jöhetnek az izgalmasabb részek.

Elkezdünk rendet tenni az évszakelméletek káoszában

Az interneten felbukkanó információk napjainkra egyre zavaróbb összképet mutatnak. Lehetetlen eligazodni a sok ellentmondás között, miközben sokan egyre távolabb kerülnek a vizsgálatokon alapuló tudományos magyarázatoktól, amire a szakma épül. Ebben a modulban eloszlatok jó néhány tévhitet, és félreértelmezést, amik tévútra vihetik a színkendőzést és az évszaktípus meghatározást.

Megnézzük a színek hatását és a velük való kommunikációt

Meg fogsz lepődni, mi mindent befolyásolnak a színek, és mi mindent kezdhetsz velük, nem csak az öltözködésben, hanem az életed minden területén, közvetlen környezetedben. Mutatok pár trükköt, ami hatalmas változást hozhat az ügyfeleid megjelenésében.

Női szín- és stílustanácsadó modul

Végig vesszük a színelemzés menetét és kellékeit a gyakorlatban

Ha ezzel nem vagy tisztában, ha nincs egy jól követhető rendszered, azzal megnehezíted a saját munkádat. Megmutatom, hogyan párosítsd úgy a kendőket, hogy a lehető legkönnyebben, már a színtanácsadás kezdeti fázisában érdemleges információkat kapj ügyfeled színtípusáról. Adok egy használható módszertant, ami abban segít, hogy könnyedén zárj ki, vagy erősíts meg egy-egy színtípust. Nem azért, hogy lerövidítsd a színelemzés idejét, hisz mindazt, amit te látsz, arról ügyfelednek is meg kell győződnie a színtanácsadás végére. Hanem azért, hogy te, magabiztos legyél, és minél előbb tisztán láss a pályán.

Megismerkedünk az öltözködési alapszabályokkal, hogy mit takar az alapruhatár, foglalkozunk a kiegészítőkkel

Vagyis tanulmányozzuk a stílustanácsadás alapjait. Mit, mikor, mivel és hogyan. Majd megdöntünk pár kőbe vésettnek hitt szabályt. Ahhoz, hogy tudatosan tudj kilépni a keretek közül, el kell sajátítanod őket.

Átvesszük a dress code szabályokat, foglalkozunk az illemmel és etikettel

Úgy tűnhet, hogy ezek a szabályok ma már kevésbé fontosak, emiatt a legtöbben nem fordítanak figyelmet arra, hogy ismerjék ezeket. Te azon kevesek közé tartozhatsz, akik soha nem jöhetnek zavarba, érkezzen bármilyen céllal is az ügyfél. White tie, black tie, formal, semi-formal, informal, business, casual és még több fogalom, ami öltözködési szabályokat takar. Te tudni fogod, mikor mi megengedett, és mi kerülendő.

Megtanuljuk az arcformákat és alkatokat, az alkati problémák optikai ellensúlyozását

A köztudatban elterjedt rendszer helyett, mutatok egy sokkal egyszerűbb módszert, amivel hatékonyabban állapíthatod meg az alkati sajátosságokat. Ráadásul nem csak ránézésre dolgozunk, hanem ennél sokkal precízebb eszközt hívunk segítségül.

Foglalkozunk a harmonikus megjelenés apró titkaival

Szeretnéd magasabb szintre emelni ügyfeled megjelenését? Adj többet, mint mások. Megmutatom, micsoda szintemelkedést érhetsz el pár apró trükkel, ha beveted ezeket. Kliensed azonnal csekkolhatja a változást a tükörben. Miután beépíti a ruhatárába a javaslataidat, örökké hálás lesz neked.

Meghívott profi sminkoktató segítségével megtanuljuk a sminkelés alapjait

Te is tudod, hogy a szín és stílustanácsadás nem fejeződik be a ruháknál. A smink ugyanolyan fontos. Ettől lesz befejezett egy szett. Képes leszel megmutatni a kliensednek, a számára előnyös smink színeit, hogy mit hangsúlyozzon az arcán, és optikailag milyen hatást érhet el, ha a megfelelő módon sminkeli magát.

Kapsz egy módszertant a hatékony gardrób és ruhatár elemzésre

A gardróbrendezés a szín és stílustanácsadás motorja. Az ügyfél itt szembesül igazán azzal, hogy mennyire jól döntött, hogy választotta a szolgáltatásodat. Gyakorlatiasnak, kíméletesnek és hatékonynak kell lenned, megmutatom, hogyan.

Megtanuljuk az eredményes vásárlás alapelveit és gyakorlatát

Még mielőtt ügyfeleket fogadnál, ki kell alakítanod egy látásmódot, amivel céltudatosan leszel képes feltérképezni az üzletek kínálatát. Így egyetlen felesleges percet sem töltesz majd az üzletekben és lenyűgözöd ügyfeledet is. Ennek az alapjait kapod meg ebben a részben. És ez még nem minden. Feltérképezzük az üzletek kínálatát, és közben a gyakorlatban is kipróbáljuk a tanultakat. Izgalmas, tanulságos és játékos feladatok várnak rád.

Férfi szín- és stílustanácsadó modul

Átvesszük a színtípus és stílus meghatározásának folyamatát

Ugyanúgy, ahogy a női modulban, itt is színelemzéssel kezdünk. Megmutatom, mit figyelj meg, amivel képes leszel könnyedén elkülöníteni egymástól a különböző színtípusokat.

Rendszerezzük a ruhaanyagokat és mintákat

Gondoltad volna, hogy a különböző minták és anyagok, más-más hatást keltenek, és akár más üzenetet is képviselnek? Ebben a részben megtanulunk eligazodni közöttük.

Megtanuljuk a különböző testarányokat, alkatokat és korrigálási lehetőségeiket

Gondoltad volna, hogy a férfiak pontosan ugyanúgy vágynak az alkati hiányosságaik elfedésére? Kíváncsi vagy, milyen optikai trükköket használhatsz, hogy magasítsd, vékonyítsd, vagy éppen alacsonyítsd, szélesítsd a testet? Ezt nézzük meg ebben a részben.

Foglalkozunk a harmonikus megjelenés trükkjeivel

Mitől lesz harmonikus a megjelenés és hogyan nem tűnik merevnek, vagy éppen szétesettnek az öltözet? Valóban vékony a választóvonal. Elég egyetlen baki, és teljesen más hatása lesz a szettnek. Vagy elég egyetlen szándékos változtatás, és más jelleget ölt a kinézet. Megtanulod tudatosan használni az eszközeidet.

Megismerkedünk a különböző stíluselemekkel és élethelyzetekből adódó öltözetekkel

Nem mindegy, hogy ügyfelednek milyen a személyisége, és milyen élethelyzetben él éppen. Jelentősen befolyásoló tényező, hogy milyen jellegű és stílusú ruhákat ajánlasz neki. Megtanulod, mikor melyiket.

Foglalkozunk a munkahelyi öltözködés szabályaival és a dress code-val

Lényeges szempont, hogy az ügyfél milyen munkakörben dolgozik, és ott milyen dress code van érvényben. Ismerned kell a különböző fogalmakat, hogy tudd mi a megengedett számára.

Megtanuljuk az eredményes vásárlás alapelveit és gyakorlatát

Talán sejted, hogy a férfiakkal teljesen más módon kell vásárolni, mint a nőkkel. Náluk még lényegesebb, hogy egyetlen felesleges percet se töltsenek el vásárlással. Hogyan szerezheted meg az ehhez szükséges tudást, és egy látásmódot? Ezt vesszük át ebben a részben, és még üzletekbe is elmegyünk, hogy feltérképezzük az üzletek kínálatát.

Ha mindhárom modult elvégzed, hatalmas tudásra tehetsz szert, de ez még nem minden.
Minden modul után kapsz tőlem ajándékba egy elmélyítő, gyakorló napot.

Az Alapmodul végén szintfelmérő keretében mérem fel a résztvevők tudásszintjét. A női- és a férfi modul elméleti és gyakorlati vizsgával zárul. A vizsga feltétele a Tanúsítvány megszerzésének.

Mi a jó neked abban, ha teljeskörű tudást szerzel, és le is vizsgázol?

Ez biztosítja neked, hogy bekerülsz a belső körbe. Azon tanítványaim közé, akik a minőséget képviselik, és akiknek a továbbiakban sem engedem el a kezét. 

Annyira értékelem az elhivatottságukat, hogy extra bónuszokat adok nekik, amik a tiéd is lehetnek, ha elvégzed mindhárom modult és le is vizsgázol.

 • félévente 1 ingyenes szakmai továbbképző nap
 • 90 perces személyes konzultáció a tanfolyam elvégzése után 1 alkalommal, ha mindhárom modult elvégezted és le is vizsgáztál
 • kedvezményes ismétlési lehetőség
 • szakmai facebook zárt csoport, csak Tanúsítvánnyal rendelkezőknek

Mit mondanak azok, akik már elvégezték nálam a szín és stílustanácsadó képzést?

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Név megy itt

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Név megy itt

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Név megy itt

Mit jelent a kis csoport, és miben más az egyéni képzés?

A tanfolyamok maximum 6 fő részvételével zajlanak. Ennek oka, hogy szeretek egyénileg is foglalkozni a tanítványaimmal. Nyomon követem a fejlődésedet, nem csak ledarálom az anyagot. Ott támogatlak, amivel nehezebben boldogulsz, és abban erősítem az önbizalmadat, amiben nagyon jó vagy. Ez nem lenne elképzelhető, ha ennél többen lennénk egy-egy tanfolyamon. Abban hiszek, hogy ennek a tudásnak be kell épülnie, készség szintre kell kerülnie. Ez személyes törődés során érhető el leghatékonyabban.

Ha neked úgy kényelmesebb, vagy hatékonyabb, esetleg az időbeosztásod miatt, nem tudod megoldani a csoportos időpontokat, választhatsz egyéni képzést is. Az egyéni képzések lényege, hogy csak te vagy jelen a megbeszélt időpontokban. A te személyes igényeid szerint tudjuk alakítani a haladás ütemét, és az időpontokat is. Erre csoportos képzés esetén nincs lehetőség.

Mire az összes modul végére érsz, megtudod:

 • hogyan tégy különbséget hideg és meleg színek között,
 • hogyan végezz el egy teljes színelemzést, és határozd meg a színtípust,
 • hogyan állapítsd meg ügyfeled alkattípusát,
 • milyen módszerrel válogasd át a gardróbját,
 • hogyan építs fel számára egy új ruhatárat,
 • mi a különbség a nők és a férfiak szín és stílustanácsadása között,
 • milyen dress code rendszerek vannak, és hogyan használd őket,
 • a különböző színtípusokhoz és arcformákhoz milyen színek illenek és sminktechnikák alkalmazandók.

Neked már semmi dolgod nem lesz?

Dehogynem. Én a tudásanyagot átadom, az elsajátítás mélysége már rajtad múlik. Tudnod kell, hogy a szín és stílustanácsadó szakma alapjainak ismerete nem elég. Valós tapasztalatokon keresztül mélyül el a tudásod. A gyakorlati munkát már a tanfolyamon elkezdjük, mellette érdemes minél több időt a gyakorlásra fordítanod. a képzés során adott feladatok mind azt a célt szolgálják, hogy az ismereteid elmélyüljenek, ezek ellenőrzésére kiemelten figyelek.

Neked való ez a tanfolyamsorozat, ha

 • valóban elhivatott vagy a szín és stílustanácsadó szakma iránt,
 • szeretnél magas szintű tudást szerezni, és minőséget adni ügyfeleidnek,
 • szeretnéd kiegészíteni már meglévő tudásodat plusz információkkal,
 • más területen dolgozol, és nyitott vagy rá, hogy bővítsd a repertoárodat.

Nem neked való, ha

 • csak a papírra van szükséged,
 • ha neked nem az ügyfeleidnek átadott érték a fontos,
 • ha elhiszed, hogy néhány alkalmas tanfolyam elég, hogy képzett szín és stílustanácsadó legyél,
 • ha csak eljársz a tanfolyami napokra, de a kiadott feladatokat nem végzed el.

Miben más ez a képzés, ami miatt jól jársz, ha választod?

 • kis létszámú, könnyebben nyílsz meg, és jobban nyomon tudom követni a fejlődésedet. Így ott tudlak segíteni, ahol a legnagyobb szükséged van rá,
 • Magyarországon egyedülálló, átfogó tudást ad, amivel jó rálátásod lesz a szín és stílustanácsadó szakma valamennyi területére,
 • ez nem egy gyorstalpaló, időt és energiát fektetünk bele a tudásodba,
 • jegyzeteket, Power Point bemutatókat kapsz, amik segítik a felkészülésedet, és a későbbiekben is visszanézheted a tanultakat.
 • rengeteg gyakorlati feladatot kapsz, amik játékossá és igazán élvezhetővé teszik a képzést

Ki vagyok én és miért érdemes tőlem tanulnod?

Tarcsay Mária, színdinamikai szakmérnök, arculattervező, szín- és stílustanácsadó vagyok. 1993 óta a színek körül forog az életem. Kezdetben, mint pszichológiai tényezőt tanulmányoztam. Később sminkesek, divatot formálók és lakberendezők szemén keresztül tekintettem a színek adottságaira, hatásukra és a bennük rejlő határtalan lehetőségekre. Bátran kijelenthetem, hogy a színek hatását az emberre, és a minket körülvevő világra széleskörűen megismertem. Ez jelentős hatással van a képzéseimre, és az ott átadott tudásra.

Ma már bizton állítom, hogy a divat puszta követése kevés. Az egyéni stílus kialakításával, a színtípusunknak megfelelő színek használatával, az alkati tényezőink megismerésével és korrigálásával, sokkal nagyobb hatást érhetünk el. Szerencsére ezt már nők sokasága és lassan a férfiak is felismerik, és keresik a szín és stílustanácsadókat. Arra tettem fel az életemet, hogy munkájukra igényes szakembereket képezzek, akiknek a fókuszában az ügyfél elégedettsége áll.

2010 óta zajló képzéseimen arra törekszem, hogy egy átfogó, minőségi és naprakész tudást adjak át. Bár a szakma alapjai kevéssé változnak, a folyamatosan áramló világ üteméhez igazodva alakulnak az igények, változnak a trendek. Ezeket figyelembe véve változik a képzés tematikája is.

Abban támogatom tanítványaimat, hogy kihozzák a bennük rejlő képességeket, fejlesszék színlátásukat, és szakmai téren a lehető legfelkészültebbek legyenek.

Ha azért vagy itt, mert kacsintgatsz a szín és stílustanácsadó pálya felé, akkor én csak biztatni tudlak. Nincs hálásabb tevékenység, mint amikor mosolyt csalunk az ügyfeleink arcára, amint tevékenységünk nyomán egyre jobban érzik magukat a bőrükben és az életükben.

Garancia

Biztos vagyok a sok éves tanítási módszeremben, abban, hogy értéket adok át neked. Ha most először találkozunk, lehetséges, hogy te örömmel vennél valamilyen biztosítékot arra, hogy amit itt leírtam, az úgy is van. Én pedig örömmel teszem lehetővé számodra a 100% elégedettségi garanciát. Amennyiben nem vagy elégedett azzal, amit kapsz, az Alapmodul első napjának végéig élhetsz a pénz visszafizetési garanciával. Ha nem tetszik a tanfolyam, visszakapod a pénzed, még csak meg sem kell indokolnod, miért. Jelzed ezt nekem az Alapmodul első napjának végén, és én kérdés nélkül visszautalom számodra az összeget. Ez a lehetőség a későbbiekben már nem áll fent.

 

Mikor lesz a következő tanfolyam?

Alapmodul- 2020.02…. (További tanfolyami nap: 2019.09.14.)
Jelentkezés feltétele: nincs feltétel, bárki jöhet egy előzetes írásbeli interjú után

Alap + Női szín- és stílustanácsadó modul – 2020. 02… (További tanfolyami napok:….
Jelentkezés feltétele: Alapmodul

Férfi szín és stílustanácsadó modul – Alapmodul+Női modul után
Jelentkezés feltétele: Alapmodul + Női modul

A megrendelés menete

A megrendelés gomb megnyomásával tedd a kosárba a kiválasztott szolgáltatást. Töltsd ki az adatokat, és küldd el a megrendelést. A visszaigazoló e-mailben megkapod a banki adatokat, ahova elég csak az előleget elutalnod (teljes ár 30%-a). Az előleg befizetésével biztosítod a helyedet a tanfolyamon. A fennmaradó összeget a tanfolyam első napján készpénzben fizeted. Az előlegről és a fennmaradó összegről számlát állítok ki. A megrendelésedre az Általános Szerződési Feltételekben meghatározottak az irányadók. Az ÁSZF itt található>>