fbpx Creative Web Ideas

Tudtad? A színlátás az alapja, hogy hiteles színtanácsadó légy!

Szerencsére a színlátás fejleszthető, és itt megkapod hozzá az alapokat.

Színelmélet tanfolyam

nem csak színtanácsadóknak

Ezzel a tudással felvértezve elérheted, hogy magabiztosabbá válj, a szakma legjobbjai közé tartozz és legfőképpen elégedett ügyfeleid legyenek.

évszakok színei

Vannak, akik legyintenek:

"Ezt meg minek?!"

„Elég az, amit tudok.”

„Majd gyakorolok élesben.”

„Majd az ösztöneimre hagyatkozom.”

Talán működni fog, de mi van, ha nem?

A tévedéseidért súlyos árat fizetsz, ha az ügyfél elégedetlen, csalódott lesz, nem fog ajánlani, sőt, még a rossz híredet is keltheti. Megéri a kockázatot? A szakmai hírneved a tét!

Legyél Te az, aki...

✔ magabiztosan tesz különbséget hideg és meleg színek között,

✔ álmából felkelve is tudja a színpárok jelentőségét és hatását,

✔ pontosan tudja, mit kommunikálnak az egyes színek,

✔ varázslatosan használja a harmóniát és a diszharmóniát, ami kiváltható a különböző párosításokkal,

✔ tévedhetetlen, ha színezetről, színmélységről vagy telítettségről van szó.

évszakok színei

Stílustanácsadó tanfolyamot végzett diákok véleménye

Mindig érdekelt a szépség, a harmónia, az ember kívül és belül; a színek csodálatos világa és gazdag jelképes jelentése.
A témában volt némi ismeretem, ami sok új információval gyarapodott, és rendszerré állt össze a fejemben. A tanultaknak a mindennapi életben, öltözködésben, lakberendezésben, hobbifestőként hasznát veszem.
A tanfolyam színvonalát nagy mértékben emelte Marcsi személyisége, élettapasztalata és bölcsessége. Öröm volt részt venni a képzésen, szívből ajánlom minden érdeklődőnek!
Agatha McGalagony

Marcsi számomra a szakma nagymestere, így csakis tőle tanulhattam. Bárki, aki a tökéletességre és a maximumra törekszik annak csakis Marcsi képzését ajánlom.
Tugyi Márta

Marcsi szakmai felkészültsége, felépített előadásai, a gyakorlatai megfelelőek, hogy tudjunk másoknak segíteni, és önmagunkat is megismerjük. Sok új dolgot tanultam, amit folyamatosan használok. Két ruházati üzlet tulajdonosaként fontos, hogy ne csak eladjam a ruhákat, hanem tudjam a megfelelőt ajánlani. Így térnek vissza a vásárlóim. Marcsi a tanfolyam elvégzése után is igyekszik tudásunkat szinten tartani.
Ölveti Viola

Pillanatok alatt kiderült számomra, hogy Mária felkészültsége, tudása megkérdőjelezhetetlen, tanítási stílusa közvetlen, de nagyon következetes.
Hálás vagyok Máriának, ma már én is stílustanácsadóként tevékenykedem, de a mai napig előveszem a tanfolyamon kapott ill. készített anyagokat.
A tudás átadáson kívül, számomra felbecsülhetetlen az, hogy a mai napig tartjuk a kapcsolatot, bármikor, bármiben számíthatok támogatására.
Kelemen Kata

Miért van szükség színelméletre?

Miért nem kezdünk azonnal az izgalmas dolgokkal? Mondjuk a színkendőkkel?

Azért, mert a legtöbb színtanácsadás ezen bukik el.
Hiába a csilivili, látványos színkendőzés, ha az alapok nincsenek meg. Ha nem tudod a színek fizikáját, az alapvető működésüket, hogyan keverednek, miből állnak, hogyan lépnek kölcsönhatásba egymással, az akadályozni fog abban, hogy dolgozz velük és kialakuljon a magabiztos színlátásod.  Ha pedig sminkes, tetováló, lakberendező vagy stílustanácsadó vagy, akkor is jól  jöhet a színlátás fejlesztése.

Építkezz biztos alapokra!

Azért, hogy a siker ne maradjon el, hogy elégedett arcokat láss a tükörben, neked is élmény legyen a munka, pozitív tapasztalatokkal.

Szerezz magabiztosságot!

A tanfolyamon lehetőséged van rengeteget gyakorolni anélkül, hogy tétje lenne. Így mire az ügyfél elé állsz, bízni fogsz magadban és a tudásodban.

Légy kiváló a témádban!

Rengeteg középszerű szakember van, ha te ki akarsz emelkedni az átlagosból, akkor az első lépés, hogy megalapozod és elmélyíted a szakértelmedet.

Nézzük, mi mindent tanulsz meg a színekről a képzésen!

A színelmélet tanfolyam tematikája

1. Bevezetés a színek világába

✔ Helyre tesszük az alapokat, hogy ugyanarról beszéljünk és ugyanazt értsük alatta

Színelméleti alapok, tudományos háttérrel, néhány érdekesség, amiről valószínűleg még sosem hallottál, de segítenek helyére illeszteni a puzzle darabkákat a színelmélet világában.

Hosszabban elidőzünk a színek tulajdonságainak meghatározásánál, ami felbecsülhetetlen segítséget nyújt majd neked a színek hatásának meghatározásában, mert enélkül nincs színelemzés.

Az alapok elsajátítása egy kicsit mindig száraz, de ha ráérzel az ízére, a végére ezt is imádni fogod. Ráadásul rengeteg és változatos gyakorlati feladatokkal színesítjük a programot, így javítva a színlátásodat.

 

2. Színharmónia, diszharmónia, alapszínnevek

✔ Színharmónia vagy diszharmónia?

Parázs vita folyik keverhetjük-e a meleg színeket a hideggel? Milyen hatással vannak a kinézetedre?
Megmutatom, mi történik egyik és mi a másik esetben, mikor érdemes használni őket és milyen formában nem segítik az összképet.

 

3. Színek és hatások, kommunikáció a színekkel

✔ Megnézzük a színekkel való kommunikáció lehetőségeit

Meg fogsz lepődni, mi mindent befolyásolnak a színek, és mi mindent kezdhetsz velük, nemcsak az öltözködésben, hanem az életed minden területén. Mutatok pár trükköt, amik hatalmas változást hozhatnak a saját és az ügyfeleid megjelenésében.

 

4. Színpreferenciák és színasszociációk

✔ Bepillantunk az évszakelméletekbe

Az interneten felbukkanó számtalan információ között nehéz kibogozni a lényeget, de szakmán belül is rengeteg az ellentmondás. A nézetek változnak, ami mögött sokszor a szaktudás hiánya áll, ezért a végkövetkeztetés is egyre távolabb kerül a vizsgálatokon alapuló tudományos magyarázatoktól, és végül az ügyfél látja kárát az egésznek.

A színelmélet tanfolyamon eloszlatok jó néhány tévhitet, és félreértelmezést, amelyek tévútra vihetik a színlátást és ezen keresztül a színelemzést.

Rámutatok olyan objektív és szubjektív tényezőkre, amiknek figyelmen kívül hagyása félrevihetik az elemzést.

Miben más ez a színelmélet tanfolyam?

Ez nem egy száraz elméleti tanfolyam, bár elsőre úgy tűnhet.

A látványos segédanyagok, a gyakorlati feladatok segítenek, hogy izgalmas legyen a tanfolyam, miközben te:

 

Aktívan dolgozol a színekkel!

A kezed nyomán változnak meg, kerülnek kölcsönhatásba egymással a színek. Ez segíti a tudás mélyebb beépülését és elősegíti, hogy később is könnyedén előhívd.

Van különbség aközött, hogy elméletben tanulsz meg vezetni, vagy beülsz az autóba és csinálod.

Ezért nem elég átfutni az elméleten és két ásítás között ledarálni. Be kell építeni, és ez a gyakorlatokon keresztül működik jól. Ráadásul sokkal élvezetesebb, mint pusztán hullámhosszokról, csapokról és pálcikákról tanulni. 🙂

Megtanulsz másképpen ránézni a színekre!

Látni fogod, miből áll, milyen tulajdonságokkal rendelkezik. Olyan lesz, mintha kiterjesztett látással rendelkeznél és egy másik dimenzióban is érzékelnéd a színeket.

Egyszerre látod meg az összefüggéseket és a részleteket. Azonnal észreveszed az árnyalatnyi különbségeket, amik sokszor jelentős változásokat eredményeznek a szín csoportosítása és használata tekintetében.

Ez előnyhöz juttat azokhoz képest, akik nem rendelkeznek ezzel a háttértudással.

Megszereted a színekkel való munkát!

Megérted a színek jelentőségét, mi mindent adnak hozzá az életünkhöz, és mi mindent határoznak meg. Legyen az az összhatás vagy egy hangulat kifejezése, vagy éppen egy önkifejezési mód.

Minden szín csodálatos, és ha azt is tudod, milyen hatást válthatsz ki velük, sohasem fogod csak egy munkának tekinteni a színekkel való varázslást.

Felismered, hogy a színek vitaminként hatnak, felpezsdítenek, inspirálnak vagy éppen lenyugtatnak.

Mit kapsz még bónuszként?

✔ 4 alap színtípus színkártyáját

Értéke: 4760 Ft

✔ 10% kedvezmény az oldalon megjelenő termékekből

(képzésekre nem érvényes)

✔ 1 ajándék online konzultációt a tanfolyammal kapcsolatos kérdéseid tisztázására

Értéke: 20.000 Ft

A színelmélet tanfolyamhoz kapott bónuszok összértéke:

54.760 Ft

✔ Részt vehetsz 1 általad kiválasztott programon 4 óra időtartamban

Választható programok:

  • szelfi készítés és fotózás,
  • protokoll,
  • kendőkötések,
  • egy színelemzés a gyakorlatban,
  • vásárló nap

Értéke: 30.000 Ft

✔ 4 alap színtípus színkártyáját

Értéke: 4760 Ft

✔ 10% kedvezmény az oldalon megjelenő termékekből

(képzésekre nem érvényes)

✔ 1 ajándék online konzultációt a tanfolyammal kapcsolatos kérdéseid tisztázására

Értéke: 20.000 Ft

✔ Részt vehetsz 1 általad kiválasztott programon 4 óra időtartamban

Választható programok:

  • szelfi készítés és fotózás,
  • protokoll,
  • kendőkötések,
  • egy színelemzés a gyakorlatban,
  • vásárló nap

Értéke: 30.000 Ft

A bónuszok összértéke:

54.760 Ft

Kitől tanulhatsz?

Tarcsay Mária, színdinamikai szakmérnök, arculattervező, szín- és stílustanácsadótól.

1993 óta a színek körül forog az életem. Elsőként, mint pszichológiai tényezőt és mint kommunikációs eszközt tanulmányoztam. Később a sminkesek, a divatot formálók és lakberendezők szemén keresztül tekintettem a színek adottságaira, hatásukra és a bennük rejlő határtalan lehetőségekre.

Diplomámat a BME-en szereztem. A több évtizedes tanulási és tanítási folyamat során elmélyedtem a színgyógyítás, színanalízis rejtelmeiben, megismertem a színek és a Feng Shui viszonyát és a müncheni iskola jeles oktatói révén elsajátítottam a Négy évszak szín- és stílustanácsadás alapjait.

Lenyűgözőnek találom a színek hatását az emberre és a minket körülvevő világra. Évek munkája, tapasztalata van abban, ahogy vizsgáltam, megismertem és megértettem a színek világát és ennek nyomán szerzett tudásommal alakítottam ki azt a metodikát, ami képzéseim alapját képezi és ezt adom át tanítványaimnak is.

Arra tettem fel az életemet, hogy munkájukra igényes szakembereket képezzek, akiknek a fókuszában a saját tudásuk fejlesztése és az ügyfél elégedettsége áll.

2010 óta zajló képzéseimen arra törekszem, hogy átfogó, minőségi és naprakész tudást adjak át. Bár a szakma alapjai kevéssé változnak, a képzés tematikája mindig a legfrissebb igényekhez, trendekhez igazodik, ahogy az áramló világ üteme diktálja.

Mit mondanak azok, akik nálam végeztek?

Olyan tanfolyamot kerestem, amely mélységében tanítja meg a szakma alapjait, amelyet ha elvégeztem az oktatást, azonnal be tudok èpiteni a munkámban. Ennél sokkal többet kaptam. Mária nagyon figyelt a differentált “tananyag” átadására, amelyet nagyon sok gyakorlati elemekkel párosított, így a tanfolyam végére megvalósult, ami a vágyam volt.
Molnár Krisztina

Mária összes képzésén részt vettem, így joggal mondhatom, hogy az egész képzési rendszere magas színvonalú és átfogó. Előzetes elképzelésem ellenére az alapozó képzést is elvégeztem, holott mire odakerültem már színszakértő voltam. Mindezzel együtt egy nagyon gyakorlatorientált felkészülésben volt részem: festettünk, színt kevertünk, színeztünk, egyszóval megerősítette eddigi ismereteimet. Nagyon élveztem. 😊

Életem egyik legjobb döntése volt hozzá beiratkozni.

Dr. Anwar Zsuzsa

Kiváló pedagógiai érzékkel megáldott oktató, szakember. A tanfolyam moduljait remek érzékkel állította össze. Az óra minden perce röpül, az elmélet élvezetes és érthető.  Mária egy igazi jellem és "színfolt a palettán". 🎨Végtelenségig megértő és türelmes. Örülök nagyon, hogy megismerhettem és, hogy a legjobbtól tanulhattam.🙏
Kóczán Emese

Mária tanfolyamai a legprofesszionálisabbak szerintem a szakmában. Ilyen alaposan részletesen kidolgozott mindenre kitérő tanfolyam ebben a szakmában nagyon ritka. De mindez attól válik olyan értékessé, mert Mária személyisége megadja számodra azt a szabadságot, amivel mindenki maga tudja kibontani a saját útját a szakmán belül. Ritka nagy kincs, hogy megismerhettem őt.
Farkas Judit

A kezemben volt egy stylist diploma, gondoltam bővítem a tudásomat.
A színtani alapismeretek, festési gyakorlatok alatt világossá vált, hogyan hatnak ránk a színek.  Olyan dolgokkal  gazdagodtam, amikre nem is számítottam.  Elvárások nélkül vágtam bele a képzésbe,  azóta tudom mivel szeretnék foglalkozni, és mivel szerezhetek örömet a hozzám forduló embereknek.
Tankó Judit

A stylist tanfolyam után szerettem volna még biztosabb tudást szerezni, és ehhez Marcsi tanfolyama jónak ígérkezett.  A tanfolyam tematikája olyan teljeskörű tudást adott, ami felülmúlta minden elvárásomat. Marcsi határozott, és megköveteli a tanulást. Ugyanakkor mindent meg is tesz, hogy átadja a tudását. Semmit nem titkol el, nincs benne szakmai féltés, igazán jó tanár, és a szakmájához értő hiteles személyiség. Mindenkinek gyarapszik a tudása, ha nála tanul. Igazán jó befektetés.
Benedek Krisztina

Még hezitálsz, hogy belevágj?

évszakok színei

Neked való a színelmélet tanfolyam, ha

✔ szeretnél szakmát váltani, vagy a már meglévő mellett színtanácsadóként (is) megtalálni a hivatásodat,

✔ képzett színtanácsadó vagy és szeretnéd tovább csiszolni, elmélyíteni a már meglévő tudásodat,

✔ fejlesztenéd a színlátásodat, mert felismerted, hogy ez nélkülözhetetlen a munkádban,

✔ van egy szuper szakmád (stylist, tetováló, sminkes, lakberendező, esküvőszervező, webdizájner, fotós, grafikus) amit imádsz, de szeretnél kitűnni pályatársaid közül, és valami újat, egyedit is nyújtani ügyfeleidnek,

✔ leszámolnál a kishitűséggel, a bizonytalanságokkal, hogy magabiztossá válj a színek terén.

Nem ajánlom neked a képzést, ha

✔ nem akarsz elmélyedni a színek világában,

✔ úgy gondolod, hogy készségszintű színlátás nélkül is lehetsz jó szakember,

✔ csak eljársz a tanfolyami napokra, de a kiadott feladatokat nem végzed el,

✔ a színek számodra nem bírnak jelenőséggel,

✔ úgy érzed, nincs már mit tanulnod.

évszakok színei

Mikor és hol lesz a következő Színelmélet tanfolyam?

Nyári-őszi tanfolyamok hétvégén

Az új időpontok még egyeztetés alatt vannak, amivel rövidesen jelentkezünk.

Nem megfelelőek számodra az időpontok? Jobban szeretsz a saját tempódban tanulni?

Akkor lehetőséged van egyéni képzést választani.

Mennyibe kerül a Színelmélet tanfolyam?

Színelmélet tanfolyam – Csoportos képzés

egy összegben fizetve:

120.000 Ft

VAGY részletfizetéssel:

2 x 70.000 Ft

Színelmélet tanfolyam – egyéni képzés

egy összegben fizetve:

160.000 Ft

VAGY részletfizetéssel:

2 x 90.000 Ft

A feltüntetett árak bruttó árak, az áfát tartalmazzák és forintban értendők.

Részletfizetés választása esetén az első részlet, a tanfolyam 50%-a jelentkezéskor, a második 50% pedig az utolsó tanfolyami nap előtt fizetendő átutalással, számla ellenében.

Jelentkezés feltétele:

Nincs előképzettséghez kötve, de szükséges egy előzetes írásbeli interjú, amelyet e-mailben fogsz megkapni.
Miután válaszoltál a feltett kérdésekre, egy 15 perces telefonos konzultáción megbeszéljük a részleteket.
Amennyiben ezt követően bármelyikünk úgy döntene, hogy nem szeretne együtt dolgozni, a befizetett összeget visszautalom neked.
Az elvégzés feltétele a sikeres záró konzultáció teljesítése.
A színelmélet tanfolyam sikeres elvégzéséről tanúsítványt állítunk ki.

A jelentkezés menete

A fizetési lehetőségek közül válaszd ki, hogy egy összegben, vagy részletfizetéssel kívánod kifizetni a tanfolyamot. A  fizetési lehetőségek kiválasztása után nyomd meg a „Kosárba teszem” gombot. A fizetés oldalon töltsd ki az adatokat, válaszd ki a fizetési módot (utalás vagy bankkártyás fizetés) és küldd el a megrendelést!

Amennyiben a bankkártyás fizetést választottad, a rendszer azonnal leveszi a pénzt a számládról. A bankkártya adataidat én nem látom, nem tárolom, az egész folyamatot a Paylike biztonságos rendszere intézi.

Ha az átutalást választottad, a visszaigazoló e-mailben megkapod a banki adatokat, ahova utald el az összeget. A helyed kizárólag az összeg beérkezését és a telefonos konzultációnkat követően biztosított a tanfolyamon! A megrendelésedre az Általános Szerződési Feltételekben meghatározottak az irányadók.

Az ÁSZF itt található >>

 A változtatás joga fenntartva!

Biztos vagyok a sokéves tanítási módszeremben, abban, hogy értéket adok át neked.

Ha most először találkozunk, lehetséges, hogy te örömmel vennél valamilyen biztosítékot arra, hogy amit itt leírtam, az úgy is van. Én pedig örömmel teszem lehetővé számodra a 100% -os elégedettségi garanciát.

Amennyiben nem vagy elégedett azzal, amit kapsz, a Színelmélet tanfolyam első napjának végéig élhetsz a pénzvisszafizetési garanciával, még csak meg sem kell indokolnod, miért.

Jelzed ezt nekem a Színelmélet tanfolyam első napjának végén, és én kérdés nélkül visszautalom számodra az összeget.

Ez a lehetőség azonban a későbbiekben már nem áll fent.

Referenciáim

Gyakran ismételt kérdések

Mire jogosít fel a tanfolyam elvégzése?

A színelmélet tanfolyam szakirányú végzettséget önmagában nem ad, önálló munkavégzésre nem jogosít. A színtanácsadó, stílustanácsadó tanfolyammal együtt, vagy más szakirányú végzettség birtokában, és amennyiben a vállalkozás tevékenységi köre alapján jogosult vagy a munkavégzésre, a szaktudásodat növelő tényező.

Mennyi időn belül jelentkezhetek a ráépülő színtanácsadó képzésre?
Akár azonnal jelentkezhetsz. Ha te később szeretnél, akkor a tanfolyam sikeres elvégzését követő 1 éven belül fogadom el a tanfolyam elvégzését anélkül, hogy ismételned kellene a tanfolyamot.
Nem tudok elmenni minden alkalomra, hogy tudom bepótolni?
1 napot fogadok el hiányzásként. Ennél több nap bepótlására nincs lehetőség. Ez esetben a következő tanfolyamon, az első hiányzásod napjától kezdve folytathatod a tanfolyamot. Ha ezen sem veszel részt, akkor a továbbiakban nincs lehetőséged a pótlásra.

1 napos hiányzás esetén az elméleti részt megkapod, a gyakorlati feladatokat önállóan el kell végezni, a következő tanfolyami napig. Ezt követően van lehetőség a következő tanfolyam azonos napjára becsatlakozni.

Nem akarok dolgozni a színekkel, akkor is érdemes jönnöm?
Ha te kedvtelésből, vagy a saját ruhatárad kialakítása miatt jönnél a tanfolyamra, akkor neked inkább a Varázsolj a színekkel workshopot ajánlom, ahol kifejezetten ez van a fókuszban.
Szükség van bármilyen előzetes tudásra, hogy elvégezzem a tanfolyamot?
A tanfolyam elvégzéshez nincs szükség semmilyen előzetes tudásra.
Mit tehetek, ha kérdésem van a tanfolyam után?
A tanfolyam után sem engedem el a kezed!
Lehetőséged van csatlakozni a szakmai közösségünk Facebook csoportjába, ahol bátran kérdezhetsz.
Ha a tanfolyamon elhangzottakkal kapcsolatban kérdeznél, akkor az ajándék konzultáció keretében tudod ezt megtenni.
Van-e lehetőség bankkártyás fizetésre?
Igen van lehetőség bankkártyás fizetésre és banki átutalásra is. Válaszd azt, ami számodra kényelmesebb.
Lehet-e a helyszínen fizetni?
A helyszínen nem lehet fizetni, és készpénzes fizetésre sincs lehetőség.

Nem találtál választ a kérdésedre az oldalon?

A kapcsolatfelvételi űrlap segítségével küldhetsz nekem üzenetet,  48 órán belül válaszolok.
Vagy hívj az alábbi telefonszámon: + 36  30 480 5256

Fotók: Zsinkai Balázs