fbpx Creative Web Ideas

Tarcsay Mária, színdinamikai szakmérnök, arculattervező, szín- és stílustanácsadó vagyok. 1993 óta a színek körül forog az életem. Kezdetben mint pszichológiai tényezőt tanulmányoztam. Később sminkesek, divatot formálók és lakberendezők szemén keresztül tekintettem a színek adottságaira, hatásukra és a bennük rejlő határtalan lehetőségekre. Bátran kijelenthetem, hogy a színek hatását az emberre, a minket körülvevő világra széleskörűen elemzetem és meg is ismertem. Ez jelentős hatással van a képzéseimre, és az ott átadott tudásra.

Hogy a lehető leghatékonyabb szolgáltatásokat hozzam létre, örök keresőként kérdések sorát tettem fel magamnak.

  • Hogy tudom az tudományos ismereteket és az ősi tapasztalatokat összhangba hozni? 
  • Lehet kommunikálni a színekkel, de hogyan?
  • Gyógyítanak, vajon miért?
  • Van-e alapja a négy évszak szerinti színcsoport-meghatározásnak, vagy csupán empirikus megfigyelésről van szó, amit a szépségipar a szolgálatába állított?
  • Milyen csoportosítás az, amivel a gyakorlatban legkönnyebben boldogulunk?

Ma már bizton állítom, hogy a divat puszta követése kevés és felesleges. Ez persze nem jelenti azt, hogy figyelmen kívül kell hagyni. Sőt! – minden szakmabelinek kötelező.  Az egyéni stílus kialakításával, a színtípusunknak megfelelő színek használatával, az alkati tényezőink megismerésével és korrigálásával sokkal nagyobb hatást érhetünk el. Szerencsére ezt már nők sokasága, de lassan a férfiak is felismerik, és keresik a szín- és stílustanácsadókat.
Arra tettem fel az életemet, hogy munkájukra igényes szakembereket képezzek, akiknek a fókuszában az ügyfél elégedettsége áll.

2010 óta zajló képzéseimen arra törekszem, hogy egy átfogó, minőségi és naprakész tudást adjak át. Bár a szakma alapjai kevéssé változnak, a folyamatosan áramló világ üteméhez igazodva alakulnak az igények, változnak a trendek. Ezeket figyelembe véve változik a képzés tematikája is.

Abban támogatom tanítványaimat, hogy kihozzák a bennük rejlő képességeket, fejlesszék színlátásukat és szakmai téren a lehető legfelkészültebbek legyenek.

Ha azért vagy itt, mert kacsintgatsz a szín- és stílustanácsadó pálya felé, akkor én csak biztatni tudlak. Nincs hálásabb tevékenység, mint amikor mosolyt csalunk az ügyfeleink arcára, amint tevékenységünk nyomán egyre jobban érzik magukat a bőrükben és az életükben. Ha szeretnél eljönni a képzésre, akkor erről információt és jelentkezési lehetőséget itt találsz >>

Ha pedig a szín- és stílustanácsadó szolgáltatások egyike érdekel, mert felvetődött benned, hogyan tudnál magabiztosabban öltözködni, sminkelni, vásárolni, akkor is jó helyen jársz. Hiszem, hogy kortól és nemtől függetlenül mindenkiben ott rejtőzik a vágy egy kis változásra, vagy valami új megismerésére. Ha szakértő segítségét kéred az első lépések megtételéhez, abban is szívesen támogatlak. A választható szolgáltatásokat itt találod >>

Bármelyiket is választod, egy kihívásokkal teli világban találod majd magad, amelynek középpontjában te fogsz állni.

Mérföldkövek, jelentős személyek, akiktől szakmai téren a legtöbbet kaptam:

Moharos Sándorné, kémia tanárnőm, aki élete végégig mellettem volt. Ő volt a nagybetűs TANÁR, aki megtanított arra, hogy minden esetben tegyem fel egy-egy bonyolultabb folyamat megértéséhez a MIÉRT kérdést, ha megtalálom a választ, akkor már egyszerűbb lesz vele dolgoznom.

Dr. Töröcsik Mária közgazdász, aki főképp marketingstratégiát, vásárlói és fogyasztói magatartást oktat, aki először beszélt nekem a „Négy évszak elméletről”, mint egyszerű és használható arculatformáló lehetőségről.

Tonk Emil, a Magyar Marketing Szövetség egyik alapítója és ügyvezető alelnöke, Címzetes egyetemi docens, akik a szakdolgozatom konzulensei voltak. 1990-es évek elején ők hívták fel a non verbális jelek (így például a színek, stílusok, megjelenés…) fontosságára a kommunikációban.

Katalin IRSCH müncheni iskola tanára, akitől a Négy évszak szín- és stílustanácsadás alapjait tanulhattam meg.

Színgyógyászat, a színanalízis rejtelmeibe Aranyi Lászlóné és az Etacom, Elixír Központ tanárai vezettek be.

Feng Shui és a színek viszonyáról Szilvásy Juditnál és dr. Fauszt Teréziánál tanulhattam.

BME-n színdinamikai szakmérnöki diplomát szereztem, ahol többek között Konok Tamástól, Kossuth-díjas magyar festő- és szobrászművésztől, Horváth Gábortól – aki dr. Nemcsis Antal színtervező- és festőművész több évtizedes kutatási eredményeit tanította meg nekünk, és nem utolsó sorban dr. Wenzel Klárától tanulhattam.

A több évtizedes tanulás, tanítás mellett alakult ki az a módszer, az a tananyag, amivel a mai nap is oktatom a leendő szín- és stílustanácsadókat.