fbpx Creative Web Ideas

Hogyan válasszunk testalkatunkhoz illő kiegészítőket?

Szerző: Dávid Ibolya

A kiegészítők kicsit háttérbe szorulnak, ha a megjelenés kialakításáról van szó. Pedig a teszik fel az i-re a pontot.
Könnyen feldob, de nagyon könnyen össze is döntheti az alaposan végiggondolt outfitünket.

Napjainkban egy igényes és környezettudatosságra valamelyest adó nő egyre kevésbé vásárol előre meg nem fontolt szándékkal magára és a bolygóra nézve is veszélyesen sok, később hasznavehetetlen holmit. Ez az u.n. apróságokra, kiegészítőkre is igaz.

Nem homályosítják el céltudatos szemléletét ’’szerelem első látásra” típusú, későbbiekben azonban legkevésbé sem kihasznált ruhák, táskák, cipellők, ékszerek és egyéb pulzust szaporító vágytárgyak.

Ha még csak fontolgatod, hogy szeretnél egy hosszútávon hordható, ezáltal kifizetődő, egymással jól kombinálható ruhadarabokat, kiegészítőket tartalmazó gardróbot kialakítani, okos ötlet szín-, illetve stílus-tanácsadásra bejelentkezned.

 

Hogyha a számodra meghatározott színpalettáról válogatsz, biztos lehetsz benne, hogy ruhásszekrényed leendő kincsei szemet gyönyörködtető harmóniában fognak sorakozni és a ’’jaj, mit vegyek fel” dilemma már csak homályos emlékkép lesz számodra.
A stílustanácsadás iránymutatást ad a testalkatodhoz leginkább passzoló ruhák, kiegészítők közötti eligazodáshoz, így a jövőben minden szempontból, egy kis odafigyeléssel a lehető legoptimálisabban tudsz majd választani, legyen szó ruháról és egyéb öltözékünkhöz passzoló „tartozékról”.

Nincs más hátra, minthogy egy kis ízelítővel áttekintsünk néhány hasznos szabályt, amely mentén könnyebben tudsz dönteni, hogy a testalkattípusodhoz mely kiegészítők bizonyulnak jó választásnak.

Mivel az ízléses öltözködés alapköve az önkritikában rejlik, vess egy hosszabbra nyúlt pillantást tükörképedre, ahol vélhetően már minden apró hibájával és lényegesen több előnyével együtt ismert és elfogadott külalakodat elemezheted – most kissé alaposabban.

Arcforma, testalkat

Kerek az arcod, hosszúkás, szögletesebb, netán a tökéletesnek kikiáltott ovális?

Testalkatodon a szépen ívelt, nőies formák dominálnak, vagy inkább sportos, szögletesebb, csontosabb a sziluetted?

Nos, bármelyik is jellemezzen, a fő szabály, hogy az azonos és a nagyon ellentétes formák felerősítik a láttatni kívánandó, vagy éppen ellenkezőleg, inkább tompítani kívánt formákat. Ha kiegészítőket, például fülbevalót, ékszert vagy táskát választasz, a köztes megoldás lehet a leginkább ideális, azaz az adott alak kissé lekerekített, tompább vagy lágyabb formája.

Magasság, csontszerkezet

A magasságod és a csontszerkezeted is fontos irányadó lehet a kiegészítők beszerzésénél.

  • Minél magasabb vagy, annál bátrabban viselhetsz nagyméretű ékszereket, táskát, kendőt, nagy mintájú vagy bővebb fazonú ruhákat. Például a cipő sarka inkább alacsonyabb és kissé szélesebb legyen. Gondolj csak arra a képre, hogy miként festene egy szép és kecses zsiráf lábain tűsarkú cipőkkel!
  • Ellenben az alacsonyabbaknak szinte kötelező a magas sarok, hiszen a cél ebben az esetben az alak nyújtása.
  • Tűsarkú cipőt kizárólag testalkatod függvényében válassz, erősebb csontozatnál, teltebb alaknál sokkal előnyösebb a kissé vastagabb sarok.
  • Egyéb kiegészítőket tekintve az alacsonyabb testalkatú hölgyek számára a kisebb méretű ékszer, táska, apróbb mintázat a jó választás.
  • Sziluettünk karcsúsítására, nyújtására jó megoldás lehet, hogyha hosszabb nyakláncot, lelógó sálat, vállpántos táskát viselünk, ügyelve arra, hogy ez a kiegészítő passzoljon alkatunkhoz és ne a testünk legszélesebb pontjánál végződjön.
  • Az azonos színű ruhadarabok és kiegészítők viselésével szintén magasabbnak tűnhetsz.

 

Emeld ki azt, amit a legelőnyösebbnek tartasz magadon!

Az előnyös öltözködés egyik leghatékonyabb fegyvere a figyelemelterelés, azaz emeld ki, amit legszebbnek találsz magadon, amit pedig kevésbé, azt ne hangsúlyozd.

  • Szép ékszerek, finom, hozzád illő smink, előnyös frizura, különleges hajcsatok, hajdíszek is remek kiegészítők, tökéletesen alkalmasak arra, hogy a figyelmet az arcra tereljék.
  • Egy egyedi, csinos kalap vagy szemüveg, melynek színe, mérete éppen hozzád passzol, azonnal a kívánt helyre vonzza a tekintetet.
  • Élénk színű, vagy éppen visszafogott, de mindenképpen jó minőségű táska, megfelelő méretben és a test arányaihoz mérten megfelelő helyen viselve szintén remek figyelemelterelő. A felső-, vagy alsótest hangsúlyossága esetén ügyelj arra, hogy a táskát, látványosabb kiegészítőket ne a kritikus területen viseld.

Előnyös testrészeidet azonban bátran kiemelheted, ha

  • csinos vékony a bokád, szép a lábad, akkor érdemes jó minőségű bőrből készült, stílusodhoz leginkább illő fazonú, színű cipővel;
  • karcsú a derekad, azt egy szép övvel hangsúlyozhatod,
  • ápolt, szépen manikűrözött a kezed, akkor azt stílusos gyűrűvel, órával, karkötővel elterelheted a figyelmet a kar esetleges hibáiról.

A lényeg, hogy ezeket a szabályokat mindig annak tükrében használd, hogy mit is szeretnél az öltözködéseddel elérni:
– Figyelmet felkelteni?
– Esetleg egyediségünkkel meghökkenteni?
– Vagy éppen finom, visszafogott eleganciával, önmagunkkal harmóniában megjelenni?

Remélem, hogy a fentebb leírtak tükrében sikerül majd néhány abszolút ideális, örök darabot, kiegészítőt beszerezni!

Sikeres stílusvadászatot kívánok!