fbpx Creative Web Ideas

A színtípus szerinti gardróbrendezés a 4 évszak színelméleten alapul. Vannak, akik rajonganak érte és vannak, akik szerint nem érdemes foglalkozni vele. Legyen mindenkinek nézete szerint, viszont az tagadhatatlan, hogy egy rendszerbe szedett gardróbbal sokkal könnyebb az élet. Amellett, persze lesz olyan is, amiről közben érdemes lemondani. Ha te is szeretnél ilyen gardróbot, akkor olvass tovább, hogy megtudd, milyen előnyei és hátrányai vannak a színtípus szerinti gardróbrendezésnek.

A színtípus szerinti gardróbrendezés lelki oldala

Képzeld el, hogy a reggeli gardróbnyitás felér egy boldogsághormon lökettel! Miért? Mert minden egyes darab úgy passzol hozzád, mint a borsó meg a héja. A te személyiségedet tükrözi, a te adottságaidat támogatja, tökéletesen rád, az alkatodra – és ha kitartóan csinálod, a lelkedre szabott is lesz.

Ugye, mennyire csábító? Na, ez az a varázslat, amit a színtípus szerinti gardróbrendezés hozhat az életedbe. Tudod mi áll jól és egy karnyújtásnyira meg is találod, csak ki kell nyitnod hozzá a gardróbajtót.

Így aztán a hibázás esélye is minimálisra csökken. Találsz benne darabokat tündöklő napjaidra, de megúszós napokra is. Csupa olyan szín, ami felderíti az arcod, és már azzal kompenzálja a nehezebb napokat, hogy az előnyös darabokban jobb érzés belenézni a tükörbe. Nyilván nem oldja meg az adódott problémát, de talán könnyebben elviselhetővé teszi. Míg a káosz ruhatár rádob még egy lapáttal.

tavasz típus szinei

Rendezett gardrób könnyebb logisztika

Ne feledkezzünk meg a praktikumról sem. Egy színtípusra épített ruhatár nemcsak lelkileg, vagy esztétikailag működik, hanem logisztikailag is!

Gondolj csak bele, az egyes darabok jól kombinálhatóak egymással. Vége azoknak a reggeleknek, amikor percekig bámulod a ruhásszekrényed és azon tűnődsz, vajon mi illik mihez. Tudom, hogy számodra is ismerős helyzet. Ehelyett, pillanatok alatt össze tudsz dobni egy szettet, ami nemcsak passzol az aznapi hangulatodhoz, de ki is emeli az adottságaidat. Vagy éppen elrejt, kívánságod szerint. Mindezt töredék idő alatt.

Színtípus szerinti gardróbrendezés és vásárlás

Amikor van egy jól rendezett gardróbod, a vásárlás is teljesen megváltozik? Lesz egy vonalvezetőd, ami mentén kiválasztod az új darabokat. Vége az impulzus vásárlásnak. Ha valaha csináltad, akkor tudod mennyi pénz megy el olyan darabokra, amik aztán csak állnak a szekrényben, mert nincs mivel felvenni.

Nos, a színtípus szerinti gardróbrendezés biztosítja, hogy az új ruháid egytől egyig beilleszthetők legyenek a már meglévő darabok közé. Nem csábulsz el, mert már előtte tudod hogy bár tüneményes az adott darab, csak sehogy sem illeszkedik a már meglévő ruháiddal, akkor minek költenél el rá egy rakás pénzt?

Nyár típus színei

És akkor nézzük pontokba szedve milyen előnyei vannak a színtípus szerinti gardróbrendezésnek!

✔️ Harmonikus megjelenés: A színtípusodhoz passzoló színek kiemelik a bőröd tónusát, a szemed csillogását, és összességében frissebb, ragyogóbb megjelenést biztosítanak.
✔️ Időmegtakarítás: Könnyebb lesz összeállítani az outfited, így kevesebb időt töltesz reggelente a ruhák kiválasztásával.
✔️ Tudatos vásárlás: Elkerülheted az impulzusvásárlást, kevésbé csábulsz el, és könnyebb feltérképezni, mire van szükséged.
✔️ Fenntarthatóság: Jobban átlátod, mikor van elegendő ruhád, így feleslegesen nem halmozol.
✔️ Egységes és könnyen kombinálható ruhatár: A színtípus szerinti gardrób több szettet rejt, mint gondolnád, csak egy kis kreativitás és a kombinációs lehetőségek száma végtelen.
✔️ Költséghatékonyság hosszú távon: Bár kezdetben beruházást igényel, hosszú távon pénzt spórolhatsz azzal, hogy kevesebb darabot vásárolsz. Mivel jobban kombinálható darabjaid lesznek, így több
lehetőség rejlik egy ilyen ruhatárban, anélkül, hogy újabb darabokat kéne vásárolni

Az éremnek mindig két oldala van! Vannak buktatói is a színtípus szerint összerakott gardróbnak

Egyik ilyen nagy buktató, hogy a csábítás mégiscsak nagy. Mi tehetsz, ha egy olyan színbe vagy szerelmes, ami nem passzol a színtípusodhoz? Mit csinálsz ilyenkor?

Csak semmi pánik! A színtípusod nem börtön.

Ha imádod azt a bizonyos színt és nem tudsz nélküle élni, akkor viseld. Egy táska, cipő vagy akár egy szoknya/nadrág is tökéletes módja lehet annak, hogy becsempészd a kedvenc árnyalatodat a szettjeidbe. Nem lesz harmonikus, ki fog lógni, az összhatás is más lesz, azzal tisztába kell lenned.

És akkor ott van a változás, amire fel kell készülnöd. A gardróbrendezés nem egy pillanat műve, hanem egy folyamat. Meg kell érni rá. Lehet, hogy az első lépés nem lesz könnyű, különösen, ha rájössz, hogy tele van a ruhatárad színpalettádon kívül eső színekkel. Mit tegyél velük? Mennyire ragaszkodsz hozzájuk? Miért? Talán szentimentális érzelmeket kapcsolsz hozzá? Ezek mind olyan kérdések, amiket fel kell tenned magadnak. A válogatás fájdalmas lesz, de hosszútávon megéri. Ha belevágsz, mire befejezed, egy olyan gardróbod lesz, ahol minden darab örömet okoz és tökéletesen passzol hozzád.

Ősz típus színei

Milyen nehézségekkel kell számolnod a színtípus szerinti gardróbrendezés során?

❌ Kezdeti költségek: Ha a meglévő ruháid többsége nem passzol a színtípusod színeihez, a gardróbfrissítés költséges lehet, főleg ha minőségi darabokat keresel. Ezt lehet ellensúlyozni azzal, hogy hosszabb időtávra tervezel.

❌ Korlátozva érzed magad: Előfordulhat, hogy te kísérletező típus vagy és neked a színtípus szerinti öltözködés túl merev kereteket ad. Akadályozhatja a kreativitásod és az önkifejezésed. Először próbáld meg a színpalettád színein belül kiélni a kreativitásod. Ha ezt kimerítetted és továbbra is hiányérzeted van, akkor lehetséges, hogy neked lazítanod kell a szabályokon. Ha így teszel, akkor se legyen rossz érzésed, csak annyit tegyél, hogy ha már áthágod a szabályokat, akkor azt tedd tudatosan.

❌ Hosszútávú folyamat: Előfordulhat, hogy bizonyos színárnyalatokat nehezebb beszerezni az üzletekben, különösen, ha az aktuális trend nem favorizálja azokat a színeket, amelyek a színtípusodhoz illenek. Ezért mondom, hogy a gardrób átalakítása egy hosszútávú folyamat, talán évekig is eltart majd, mire teljesen készen lesz. Kitartásra és türelemre lesz szükséged. Ezen sokat lendíthet, ha profi szín és stílustanácsadó segítségét veszed igénybe, mert ő jobban átlátja a kínálatot és célirányosan vezet. Persze a kínálat korlátai az ő számára is léteznek, csodát nem tud tenni, de nagy segítség lehet.

Tél típus színei

Összefoglalva

A gardróbrendezés nemcsak egy stílusgyakorlat, hanem egy életminőség-javító döntés is. Egy olyan út, amit közben élvezhetsz is. Ha belevágnál a saját gardróbod rendezésébe, akkor a színelmélet megtanulása az első lépés. Azért, hogy eligazodj a színek világában. Utána jöhet a színtanácsadó képzés, ahol megismered a saját színtípusodat, majd a stílustanácsadó képzésen megtanulod például az alkatod meghatározását.

Ki tudja, mire ide eljutsz, lehet, hogy kedvet kapsz és nemcsak a saját ruhatáradat szeretnéd majd alakítgatni, hanem másoknak is segítenél. És ezt bátran meg is teheted ezzel a tudással és a tanúsítvány birtokában, amit a képzések végén kapsz.
Várunk a csapatban, ha most van itt az idő! A Színelmélet tanfolyamot itt találod!

Pin It on Pinterest