fbpx Creative Web Ideas

A harmonikus megjelenés egyszerű tippjei

 

Amikor a megjelenésről, a harmonikus megjelenésről beszélünk, nincs könnyű dolgunk.
Bár a kutatások szerint a harmónia az ember elemi igényei közé tartozik, ennek ellenére, hogy kinek mit jelent a harmónia eltérő válaszokat kapunk.

Harmónia=rend=egyensúly=nyugalom

Kérdések és válaszok


Sokféle szabály látott már napvilágot az öltözködésünket, megjelenésünket illetően, azonban ezek a korunktól, a divattól, a foglalkozásunktól és az alkalomtól függően is változhatnak.
Bár sokan nagyon szeretik az előre bekészített, instant válaszokat és megoldásokat a „Mit vegyek fel?” kérdésre, erre helyes választ adni csak akkor lehet, ha előbb tisztázunk néhány kérdést:

 1. mikor,
 2. milyen alkalomból,
 3. kivel találkozol,
 4. mit szeretnél elérni? Józanul gondold végig, amikor állsz a szekrény előtt. Segíteni fog.

.

Nő, Dolgozó, Ágy, Laptop, Gépelés, Üzletasszony

Gyűjts ötleteket

.
.

12 támpont, ami a gyakorlatban könnyen alkalmazható

Vajon léteznek általános szabályok?

Igen,  amelyek segítenek elkerülni alapvető hibákat, akkor a megjelenésünk összeállítása során ezekre érdemes figyelned:
.
  • Válaszd a jól ápolt, klasszikus külsőt! Mindegyik stílusnak megvannak a klasszikus jegyei: a farmerviselésnek (casual), a sportosnak, romantikusnak, drámainak, természetesnek.
  • Ha (szakember segítségével) már kialakítottad a saját stílusodat, ahhoz ragaszkodj vagy térj el, de az legyen tudatos.
  • A dress code inkább biztonságot jelent, mintsem korlátot. (Tapasztalat, hogy a rendezvényeken a hölgyek inkább túlöltöznek, míg a férfiak inkább alá.)
   Melyik a biztonságosabb? Ezt te döntsd el, melyik az, amelyik a te komfortzónádba belefér. Én az elegánsabbra voksolok.
   Egyik ismerősöm esküvői meghívóján az állt, hogy casual megjelenést kér. A helyszín, az időpont ezt indokolta.
   Sokan nem tudtak ellenállni az esküvő bűvöletének, és fantasztikus ruhakölteményekben jelentek meg. Már a fogadás ideje alatt kaptam a fotókat, és nehéz volt eldönteni, ki feszengett jobban, akik a casual megjelenést választották vagy azok, akik estélyiben jelentek meg
   .

   öltözködési szabályok

   Öltözködési szabályok

  • Ruhatárunk számtalan fast fashion darabja nem pótolja azt a néhány kiváló minőségű darabot, ami örök stílusával és minőségi kivitelezésével hosszú évekig ruhatárunk részét képezheti a jelesebb alkalmakra. Úgy vélem, erre „be kell érni”.
   (Fast fashion boltokban olyan termékeket találunk, amelyeket a nagy márkák trendjeiről másoltak le. Majd olcsó munkaerővel, rosszabb minőségű alapanyagokkal tudják elérni, hogy azokat a tömeg számára is elérhető áron hozzák forgalomba.)
  •  A szezonális divatőrületek hatására megvásárolt ruhadarabok szinte biztos, hogy kérészéletűek lesznek. Az ezerféle szín- és kényszervásárlás csak a szekrényedet tölti meg, de közel sem biztos, hogy a kombinálhatóság javára válik.
  • Tedd le a voksot azokra a színekre, amelyek a legjobban állnak, és ahhoz vásárolj kiegészítő és az aktuális divattrendnek megfelelő darabokat. Szezonról szezonra mindig széles a választék. Akkor is ha egy stílus, vagy egy-két márka mellett teszed le a voksod.
  •  Klasszikus, jó minőségű (márkás) darabok több évet is kibírnak, és a kiegészítőkkel igazán divatossá tehetők. (Megjegyzés: kiegészítőknek a ruhán kívüli darabokat hívjuk.)
  • Hiába a tökéletes külső, ha elégedetlen vagy magaddal, az mások számára is érzékelhető. A végső cél a külső – belső harmóniának a megközelítése, megteremtése, melyről a ‘Szépség kívül-belül’ c. cikkben olvashatsz.Merengő hölgy
  • Az első másodpercek hatása döntő jelentőségű lehet életünkben. Már oly sokszor emlegetjük, hogy talán unjuk is, de attól még igaz. A tekintet általában fentről lefele halad, így a figyelmet a kommunikáció központjára az arcra, illetve a szemre érdemes terelni.
  • Különböző színű ruhák viselésekor egyik egyszerű és általánosnak mondható szabály az, hogy fentről lefele sötétedjen; de a színismétlés (mértékkel, ne legyen túlgondolt) is egy régi, jól bevált receptként kezelhető.
  • Hasonló minőségű, kikészítésű és stílusú anyagokat, ruhadarabokat, kiegészítőket párosítsunk! Aki vakon követi a divatot, ezzel a gondolattal valószínű nem mindig tud azonosulni.
  • A karrier tanácsadók azt javasolják, a munkahelyen „egy fokkal” mindig fölé öltözzünk, mint amit a munkakör megkíván, amennyiben feljebb szeretnénk jutni a ranglétrán. Szerencsére napjainkban lazábbak az elvárások, könnyedebbek a színválasztási lehetőségek a munkahelyen, mint 20-25 évvel ezelőtt.
Ha még ennél is többet szeretnél tudni, akkor hívjál vagy keresd meg a tanulóimat, akik biztosan sokat tudnak segíteni!

Pin It on Pinterest