fbpx Creative Web Ideas

Amikor a megjelenésről, a harmonikus megjelenésről beszélünk, nincs könnyű dolgunk.

Kérdések és válaszok


Sokféle szabály látott már napvilágot az öltözködésünket, megjelenésünket illetően, azonban ezek a korunktól, a divattól, a foglalkozásunktól és az alkalomtól függően is változhatnak. Bár sokan nagyon szeretik az előre bekészített, instant válaszokat és megoldásokat a „Mit vegyek fel?” kérdésre, erre helyes választ adni csak akkor lehet, ha előbb tisztázunk néhány kérdést:

 1. mikor,
 2. milyen alkalomból,
 3. kivel találkozol,
 4. mit szeretnél elérni? Józanul gondold végig, amikor állsz a szekrény előtt. Segíteni fog.

.

Nő, Dolgozó, Ágy, Laptop, Gépelés, Üzletasszony
.
.

12 támpont, ami a gyakorlatban könnyen alkalmazható

Amennyiben mégis általános szabályokra vágyunk, melyek segítenek elkerülni alapvető hibákat, akkor a megjelenésünk összeállítása során ezekre figyeljünk:
.
  1. Válaszd a jól ápolt, klasszikus külsőt! Mindegyik stílusnak megvannak a klasszikus jegyei: a farmerviselésnek (casual), a sportosnak, romantikusnak, drámainak, természetesnek.
   *
  2. Ha (szakember segítségével) már kialakítottad a saját stílusodat, ahhoz ragaszkodj vagy térj el, de az legyen tudatos.
   *
  3. A dress code inkább biztonságot jelent, mintsem korlátot, ezért érdemes alkalmazni. Tapasztalat, hogy a rendezvényeken a hölgyek inkább túlöltöznek, míg a férfiak inkább alá.
   Melyik a biztonságosabb? Ezt te döntsd el, melyik az, amelyik a te komfortzónádba belefér. Én az elegánsabbra voksolok.
   Egyik ismerősöm esküvői meghívóján az állt, hogy casual megjelenést kér. A helyszín, az időpont ezt indokolta.
   Sokan nem tudtak ellenállni az esküvő bűvöletének, és fantasztikus ruhakölteményekben jelentek meg. Már a fogadás ideje alatt kaptam a fotókat, és nehéz volt eldönteni, ki feszengett jobban, akik a casual megjelenést választották vagy azok, akik estélyiben jelentek meg.
   *
  4. Ruhatárunk számtalan fast fashion darabja nem pótolja azt a néhány kiváló minőségű darabot, ami örök stílusával és minőségi kivitelezésével hosszú évekig ruhatárunk részét képezheti a jelesebb alkalmakra. Úgy vélem, erre „be kell érni”.
   (Fast fashion boltokban olyan termékeket találunk, amelyeket a nagy márkák trendjeiről másoltak le. Majd olcsó munkaerővel, rosszabb minőségű alapanyagokkal tudják elérni, hogy azokat a tömeg számára is elérhető áron hozzák forgalomba.)
   *
  5.  A szezonális divatőrületek hatására megvásárolt ruhadarabok szinte biztos, hogy kérészéletűek lesznek. Az ezerféle szín- és kényszervásárlás csak a szekrényedet tölti meg, de közel sem biztos, hogy a kombinálhatóság javára válik.
   *
  6. Tedd le a voksot azokra a színekre, amelyek a legjobban állnak, és ahhoz vásárolj kiegészítő és az aktuális divattrendnek megfelelő darabokat. Szezonról szezonra mindig széles a választék. Akkor is ha egy stílus, vagy egy-két márka mellett teszed le a voksod.
   *.
  7.  Klasszikus, jó minőségű (márkás) darabok több évet is kibírnak, és a kiegészítőkkel igazán divatossá tehetők. (Megjegyzés: kiegészítőknek a ruhán kívüli darabokat hívjuk.)
   *
  8. Hiába a tökéletes külső, ha elégedetlen vagy magaddal, az mások számára is érzékelhető. A végső cél a külső – belső harmóniának a megközelítése, megteremtése, melyről a ‘Szépség kívül-belül’ c. cikkben olvashatsz.
   *
  9. Az első másodpercek hatása döntő jelentőségű lehet életünkben. Már oly sokszor emlegetjük, hogy talán unjuk is, de attól még igaz. A tekintet általában fentről lefele halad, így a figyelmet a kommunikáció központjára az arcra, illetve a szemre érdemes terelni.
   *
  10. Különböző színű ruhák viselésekor egyik egyszerű és általánosnak mondható szabály az, hogy fentről lefele sötétedjen; de a színismétlés is egy régi, jól bevált receptként kezelhető.
   *
  11. Hasonló minőségű, kikészítésű és stílusú anyagokat, ruhadarabokat, kiegészítőket párosítsunk! Aki vakon követi a divatot, ezzel a gondolattal valószínű nem mindig tud azonosulni.
   *
  12. A karrier tanácsadók azt javasolják, a munkahelyen „egy fokkal” mindig fölé öltözzünk, mint amit a munkakör megkíván, amennyiben feljebb szeretnénk jutni a ranglétrán. Szerencsére napjainkban lazábbak az elvárások, könnyedebbek a színválasztási lehetőségek a munkahelyen, mint 15-20 évvel ezelőtt.A Nők, Csapatmunka, Csapat, Üzleti, Emberek, Iroda
Ha még ennél is többet szeretnél tudni, akkor hívjál vagy keresd meg a tanulóimat, akik biztosan sokat tudnak segíteni!