fbpx Creative Web Ideas

Színek – egy egyszerű nyelv, amelyet értünk, de nem mindig tudjuk értelmezni.

Lássuk most mögötte az embert és annak személyiségjegyeit!

 1. Olvasd végig a következő SZÍNSORT!
 2. Ha szín lennél, milyen szín szeretnél lenni? (a felsorolás a színeket és  azok árnyalatait is tartalmazza)
 3. Azzal a színnel válaszolj a kérdésre, mely először az eszedbe jutott. Csak egy színválasz adható.

szines_tablazat_01

Kövesd a friss blogbejegyzéseket és a Facebook-oldalamat, hogy megtaláld a pillanatnyi hangulatodnak megfelelő színvilágot!

15. Mit jelent, ha a válaszod almazöld?

Almazöld

A zöld a természet színpalettájának egyik alapszíne. Zöldből találunk legtöbb színt a természetben, ebből tudunk a legtöbbet megkülönböztetni és megnevezni. Szimbolizálja a felüdülést, megújulást, a harmóniát, a kapcsolódást a természethez és azt, ahogy az újraéled a téli évszak után.

Az almazöld árnyalat egy asszociatív szín, hiszen rögtön a nevében is benne lévő gyümölcs jut az eszünkbe. A Pantone ezt a zöldet választotta a 2017-es év színének. Minden év lehet egy újabb újrakezdés számunkra, s úgy tűnik ez most a divatban, a ruhákon, a minket körülvevő környezetben is megjelenhet, és erősítheti az erre való törekvésünket.

zöld bolygó

zöld bolygó

 

Ha ezt a színt választottad, énképedre jellemző hogy:

 • saját magadat kalandvágyó, változékony, rugalmas, újító szándékú embernek látod,
 • kreativitásod és egyben erősséged a szellemi tevékenységben rejlik, azonban az is igaz, hogy szinte mindig csak az új dolgok kötnek le,
 • negatív tulajdonságaid akkor törnek a felszínre, amikor a véleményedet nem tudod úgy átadni a környzetednek, hogy azt el is fogadják.

Alkalmazása:

 

Megjelenés – dizájn, szín, stílus

 • Az almazöld árnyalat egy „friss” szín, tiszta és üde hatású. (Ellentétben a zöld hideg árnyalataival, amelyek inkább nyugtató hatással bírnak, mivel érvényesül a kék szín rezgése is.)
 • A meleg színek közé tartozik, ezáltal a „tavasz típus” egyik bázis színe. Fiatalos, élettel teli, lendületes hatást kelt.
 • Figyelemfelkeltő, ezért a szintén feltűnő mintákat érdemes kerülni. Hagyjuk érvényesülni ezt a szép színt. Krémszínnel, sárgával, barack és lazacos árnyalatokkal különösen jól társítható.
 • Sminkben is igen intenzív látványt nyújt, visszafogottságot igénylő szituációkban, például állásinterjún, ezért ne használjuk.
 • Akárcsak az öltözködésben, úgy a lakberendezésben, bútoraink esetében is nagyon friss, fiatalos és üde légkört teremthet az almazöld alapot nyújtó színvilág.
 • Egyértelműen a modern, mintsem a hagyományos lakberendezés színe.
 • Vidám és világos, ezért kevesebb fénnyel rendelkező helyiségekben, így akár nappaliban, előtérben, hálószobában (itt inkább csak kiegészítőként) is alkalmazható; konyhában kicsit szokatlan, de éppen ezáltal teheti azt különlegessé, s mint említettük, moderné.
 • Hasonlatosan a ruhákhoz itt is a krémszínnel vagy sárgával hozható ki ennek a színnek az „ereje”, de a fabútorok meleg barna árnyalataival is remek párost alkotnak.

zöld egészséges ital