fbpx Creative Web Ideas

Színek – egy egyszerű nyelv, amelyet értünk, de nem mindig tudjuk értelmezni.

Lássuk most mögötte az embert és annak személyiségjegyeit!

 1. Olvasd végig a következő SZÍNSORT!
 2. Ha szín lennél, milyen szín szeretnél lenni? (a felsorolás a színeket és  azok árnyalatait is tartalmazza)
 3. Azzal a színnel válaszolj a kérdésre, mely először az eszedbe jutott. Csak egy színválasz adható.

szines_tablazat_01

Kövesse a friss blogbejegyzéseket és Facebook-oldalamat, hogy megtaláld a pillanatnyi hangulatodnak megfelelő színvilágot!

Mályvaszín és árnyalatai

A mályva különleges színárnyalat, a lila és a rózsaszín keverékeként tartjuk számon. Barnás, szürkés és fakó reflexekkel árnyalja a rózsaszínt.
A szürkés, piszkos máylva lesz 2018 divatszíne a koszorúslányoknál – olvashattuk a korábbi divatelőrejelzésekben.
Asszociatív szín, a természetben megtalálható mályvavirág színe ugrik be, mivel sokféle árnyalata létezik virág formájában, ezért okoz némi zavart a pontos beazonosítása – mályvapiros, mályvarózsaszín.
Romantikus, nőies, lágy és gyengéd jelzők jutnak róla az eszünkbe, mivel sohasem harsogó és sötét színekről beszélünk mályvaszín esetén.

Ha ezt a színt választottad, énképedre jellemző hogy:

 • érzékeny, tartózkodó és zárkózott vagy, ami motiváló erővel bír,
 • kreativitásod és egyben erősséged abból fakad, hogy nyugalmat sugallsz,
 • gyakran kerülsz az érdeklődés középpontjába, elsősorban azért, mert tudsz erőt adni a környezetednek.

Alkalmazása:

Megjelenés – dizájn, szín, stílus

 • Mályvaszín a „nyár típusé„, így az ebbe a csoportba tartozóknak áll jól igazán. Ennek az évszaktípusnak a legjellemzőbb stílusa a romantikus stílus, mivel ez a szín is rendkívül nőies, ezért erősítik egymást.
 • Alkalmi ruhának, akkor ha egy visszafogottabb, finom darabot szeretnénk választani. Pasztellszínként akár esküvőre dekorációnak, de koszorúslány ruhának is kitűnő választás.
 • Sminkben a „nyárnak” az alapszíne, de a „tél típus” is be tudja illeszteni a palettájába, amikor a rózsaszínt, pinket már vagy még nem szeretné használni.
 • Ez a szín modern, romantikus megjelenést kölcsönöz otthonunknak, fémes felületekkel jól társítható, mégsem lesz rideg hatású. Éppen ellenkezőleg, barátságossá és hívogatóvá teszi az adott helyiséget.
 • Jól funkcionál dolgozószobában vagy egyéb kreatív helyiségekben, mert inspiráló hatású. Sötétebb barna színekkel elegáns hatást nyújt.
 • A kislányszobától a nagylányos szobáig tökéletes választás. Itt érdemes világosabb színű bútorokkal társítani a vidámabb kisugárzás érdekében. Hideg kékkel kombinálva pedig egzotikus hangulatot eredményez.

 

malyva