fbpx Creative Web Ideas

Színek – egy egyszerű nyelv, amelyet értünk, de nem mindig tudjuk értelmezni.

Lássuk most mögötte az embert és annak személyiségjegyeit!

 1. Olvasd végig a következő SZÍNSORT!
 2. Ha szín lennél, milyen szín szeretnél lenni? 
 3. Azzal a színnel válaszolj a kérdésre, mely először az eszedbe jutott. Csak egy színválasz adható.

szines_tablazat_01

Kövesd a friss blogbejegyzéseket, és Facebook-oldalamat, hogy megtaláld a pillanatnyi hangulatodnak megfelelő színvilágot!

 

18. Mit jelent, ha a válaszod szürke?

Szürke és árnyalatai

 

Ez a szín most reneszánszát éli a lakberendezésben, a ruhákban pedig mindig is jelen volt.
Hogy színnek nevezhetjük-e a feketét, fehéret, szürkét vagy sem, azzal már foglalkoztunk korábbi blogbejegyzésünkben.
A szürke előállítható feketéből és fehérből, ezek a valódi semleges színek. De előállíthatók komplementer párokból is. Azaz két színt, ha összekeverünk „színes” szürkét kapunk: hideg piros hideg zöld, narancssárga – meleg kék, hideg lila – citromsárga.

Általában a köd és a hamu színe, ezáltal a szomorúság, a melankólia, az unalom, a fásultság, az egyhangúság és az unalmas hétköznapok jelképe. Azonban egyensúlyt is feltételez, az agy szürkeállományáról és az őszszakállú emberről sem a negatív jelzők jutnak az eszünkbe hanem a biztonság, tudás, nyugalom, bölcsesség.

Ha ezt a színt választottad, énképedre jellemző hogy:

 • magadat túlterheltnek, passzívnak és függetlennek érzed,
 • kreativitásod most azért nem tud kiteljesedni, mert a fáradtság, túlterheltség, fásultság és energiahiány érzete ural,
 • a passzivitás mellett a szürkét kedvelőkre jellemző a higgadtság, megfontoltság,
 • az idősebb korosztályba tartozó, szürke színt kedvelők már sok hullámvölgyön túljutottak, míg a fiatalabb, szintén szürkét kedvelők visszavonult, esetlegesen elnyomott személyiségként élik meg a mindennapjaikat.

Alkalmazása:

 

Megjelenés – dizájn, szín, stílus

 

 • A semleges és színes szürke remek kombinációs lehetőséget biztosít más színekkel való párba állításkor, ez inspirálja az alkotószellemű embereket.
 • Öltözetnél az üzleti élet egy remek alapszíne, mert visszafogott, diszkrét eleganciát jelent. Nyáron különösen kedvelt öltöny és zakószín.
 • Mivel rengeteg árnyalata létezik, ezért mind a négy évszaktípus könnyen beillesztheti a ruhatárába, fémes árnyalatai pedig az alkalmi megjelenést erősítik.
 • Hölgyek sminkjénél kiválthatja a fekete színt, ami minden hiedelemmel ellentétben közel sem áll jól mindenkinek (mármint a fekete).
 • 2021-ben  a Pantone szakértők által meghatározott sárga/szürke színpár lett az év színe, színpárja.

 

szürkék