fbpx Creative Web Ideas

Így korrigáld a testalkatod előnytelenségeit!

 

 

Kergessük ki a fejünkből azt a gondolatot, hogy jól kinézni csak tökéletes testalkattal lehetséges!
Az aktuális „tökéletes” épp úgy változik, mint minden más a divat világában. Gondoljunk csak bele, hogy egykor még Marilyn Monroe kerek idomait tekintették a férfiak és a nők az elérendő tökéletes formának, aztán a szupermodellek elkezdtek egyre vékonyabb és vékonyabb külsővel megjelenni, elérve az egészségtelenség szintjét.
Majd pár év múlva ismét kerekedni és formásodni kezdett a divat, majd pedig sportosodni.

Aki erre a hullámvasútra felül, szinte biztos, hogy beleszédül. És mindezt ráadásul teljesen feleslegesen, hiszen mindenkinek csak akkor lehet tökéletes a megjelenése, ha a saját maga adottságait veszi figyelembe, nem pedig egy általánosított és sok esetben csak kitalált képet próbál leutánozni.

 

női testformák

Testalkatok

 

Hogyan javíthatunk az alakproblémákon az öltözködésünkkel?

 

– Ha évszaktípusunknak megfelelően öltözködünk színben és stílusban, azzal felerősítjük azokat a belső tulajdonságainkat is, amelyekkel sikeresebbek lehetünk.

– A harmonikus öltözködés alapja az önismeret és az önkritika. Az öltözködés és a ruházat képes elrejteni, helyreigazítani azt, amit a természet nem szabott „tökéletesre”.

– A szem ott akad meg, ahol egy vonal megtöri az alakot, így automatikusan felfigyelünk minden vízszintes vonalra, varrásra, rátétre, különösen, ha az eltér a ruha színétől.

– Vegyük minden esetben figyelembe a korunkat, a stílusunkat, a magasságunkat és a csontszerkezetünket.

– A sziluett (kontúr, körvonal) adja meg egy ruhaszabásnak a lényegét.

– Túlsúly és/vagy alacsony termet esetén a függőleges vonalakat kell erősíteni.

– Ha viszont túl sovány és/vagy magas vagy, akkor a vízszintes vonalak segítenek.

– A nagyméretű ruhák (oversize) és a köpenyszerű megoldások – amelyek újra és újra felbukkannak a divat palettáján – csak a magas és vékony hölgyeknek állnak igazán jól. De ha erősíteni szeretnéd magad, akkor válaszd ezeket a darabokat.
Az oversize nem egyenlő azzal, hogy mindenhol nagy és lóg – ha ilyet választasz, nem stílusos leszel, hanem slampos, esetlen.
Oversize modelleknél is vannak sarokpontok, amelyek rád szabottak.