fbpx Creative Web Ideas

Ha a tökéletes megjelenés a célunk, akkor az arányosság megőrzésére vagy az arányosság illúziójának a megteremtésére törekedjünk. Ami előnyös rajtunk, azt mindig emeljük ki, a kevésbé érdekes vonásainkat pedig közömbösítsük! Hogy kövérek vagyunk-e vagy soványak, gyakran kevésbé fontos, ha öltözködésünkben az arányokra és a hangsúlyokra ügyelünk.

Hogyan tűnhetünk karcsúbbnak és magasabbnak?

– Az „erős” részek felett soha ne hordjunk szűk, passzentos ruhát, hagyjunk egy kis játékot a kettő között. Viszont túl bő, sátorszerű lepel se legyen.

– A finomszövésű, lágy esésű, puha, matt anyagok előnyösek.

– A megszakítás nélküli, egyenes, függőleges vonalak nyújtják az alakot.

– A nagyívű, keresztirányú levarrásokat, díszítéseket kerüljük.

– A derékban való színváltás kettévágja az alakot és a pillantást a derékra vonja.

– Övet ott viseljünk, ahol a legvékonyabb a keresztvonal (ami gyakran a mell alatti vonalat jelenti).

– Minél elütőbb a minta az anyagtól, annál jobban erősít. Ha mégis szeretnénk felvenni, akkor se az egész alakot borítsa be.

– A színismétlés, az egybeszabott ruhák előnyösek.

– Azokon a testrészeken, amelyeket optikailag erősíteni akarunk fényesebb anyagokat, világosabb, intenzívebb, színeket használjunk, amit pedig vékonyítani ott sötét, matt árnyalatokat.

– Minél bővebb a szoknya, annál hosszabb lehet.

– A nadrágszára legyen egyenes, de ne túl bő!

– A nadrágfelhajtás, a háromnegyedes nadrágszár vagy bokáig érő nadrág rövidíti a lábat.

– Harisnyát, cipőt az előző elvek alapján, évszakunknak megfelelően válasszunk, lehetőleg a szoknya/nadrág a cipő színével egyezzen meg; semmiképpen se képezzen erős kontrasztot.

– Cipősarok magassága, sarokvastagsága legyen arányban termetünkkel.

– Megfelelő méretű, színű, anyagú, alakformáló fehérnemű csodákra képes!

– Amennyiben tetőtől talpig egyszínben vagyunk, érdemes olyan kiegészítőkkel megtörni, amely nyújtja az alakot, ezáltal karcsúbbá is tesz (hosszított sál, lánc, gyöngysor…).

 

Természetesen minden fent írt tanács csak általánosságban érthető, hiszen nincs két egyforma testalkat és személyiség sem. A szín- és stílustanácsadók munkája épp ettől olyan izgalmas, hogy egy jól átlátható szabályrendszert alkalmazva tudnunk kell azt is, mikor érdemes figyelmen kívül hagynunk a szabályokat.

 

Ha valaki szeretné megismerni a saját testalkatához tartozó legtökéletesebb megoldásokat az mindenképpen vegye igénybe szakember segítségét. Az Alak és testalkat elemzés szolgáltatásom keretén belül erre velem is van lehetőséged. Ha csakis a számodra legmegfelelőbb szabású ruhákban szeretnél megjelenni, akkor itt elemezni fogjuk a testalkatod, “boncolgatjuk” az egyes testrészeket, és felmérjük azok arányait.

(Képek forrása: pinterest)

 

Pin It on Pinterest