fbpx Creative Web Ideas

Bár leggyakrabban azt látjuk, halljuk és olvassuk, hogy az illető magasabb és karcsúbb szeretne lenni vagy legalább annak látszani, mégsem szabad megfeledkezünk azokról, akik ennek épp az ellenkezőjére vágynak.

Vannak, akiket az átlagtól magasabb vagy vékonyabb testalkattal áldott meg a sors, és szívesen lennének picit alacsonyabbak, teltebbek. Nem kell elkeseredni, mert a jól megválasztott színek, minták, formák és anyagok nekik is segítenek.
Lássuk, hogyan!

– Alkalmazzuk a rétegelt vagyis ” szendvics ” öltözködést! (De nem célszerű a sok slampos ruha egymásra halmozása, mert bizony nem a várt hatást fogjuk elérni.)

– Célszerű erőteljes, világos színeket viselni.

– A ruhaanyaga legyen fényes (még akkor is, ha az sötét színű) és/vagy testes, merevebb szerkezetű.

– Hordjunk nagyobb mintákat, kontrasztos díszítéseket és nagy anyagmennyiségű, vízszintes vonalakat hangsúlyozó ruhákat!

– A szoknya legyen rakott, bő, rátétes zsebekkel; vagy egyenes, de megtört vonalú, ehhez jó választás a bővebb felsőrész.

– Hasznosak a nagyléptékű keresztirányú levarrások, csíkok (olyan ferde csíkok is, amelyek a közelítenek a vízszinteshez).

– Nadrágból válasszuk a berakott derekú, húzott, rátétes zsebbel és hajtókával ellátott típust.

– Használjunk az öltözettől eltérő színű öveket, kiegészítőket, mandzsettákat és gombokat!

– A sokféle színváltás (eltérő színű felső- és alsórész, harisnya, cipő…) optikailag széttördeli az alakot, ezáltal alacsonyabbnak tűnünk.

(Fotók: Pinterest)