fbpx Creative Web Ideas

Sorozatunkban megismerkedünk az évszaktípusokra leginkább jellemző tudnivalókkal és gyakorlati tippekkel, trükkökkel segítünk megtalálni a „belső színeinkhez” leginkább illő megjelenési módokat.

Ha jól szeretnénk érezni magunkat a bőrünkben és környezetünkben is kellemes benyomást kívánunk kelteni, megjelenésünket úgy érdemes felépíteni, hogy harmóniát sugározzon. Egyik legkézenfekvőbb megoldás erre a színek és árnyalataik valamint a megfelelő stílusok és formák számunkra ideálismegválasztása. A színek kezelése tanulható, ihletet pedig a természetből nyerhetünk, épp úgy, mint J. Itten, amikor a 4 évszaktípust megalkotta.

Kedves Nyár!

Maga vagy a változatosság. Nem okoz gondot megosztani a figyelmed és többféle dologgal foglalkozni egyszerre. Sokoldalúságodnak köszönhetően társaságkedvelő vagy, hiszen ott is számos embertípussal ismerkedhetsz meg, akit pedig szívedbe fogadsz az életre szóló barátra lelhet benned. Nyugodt természetedhez egy kis belső vibrálás is társul, amivel könnyedén felkelted és meg is tartod a környezetedben lévők figyelmét.

Illemtudó, becsületes, szemlélődő és kissé álmodozó személyiség jellemző rád. Amikor jól érzed magad a bőrödben, az „arany középút” kifejezést rólad ihlették. Elragadó vagy mégis kicsit megközelíthetetlen. Szolgálatkész, mégis kacér.

Nyár színtípus és a bőr

Bőröd világos, hűvös, kissé kékes-hamvas alapú, szemed alatt fáradt kékes karikák fordulhatnak elő. Gyorsan és egyenletesen barnulsz, rezes árnyalat nélkül. Ha előfordulnak szeplőid, azok szürkésbarna árnyalatban jelennek meg.

Nyár színtípus haja és szeme

Szemed színe jellemzően kevert és lágy, a kékes, zöldes, szürkés és barna világos-közepes árnyalatai. Szemfehérjéd hideg, ami hajszálerek megjelenésére hajlamos.
Hajad a szőke és a barna fénytelen és/vagy szürkés árnyalata., rezes felhang nélkül (természetes formában). Gyermekkorodban tejfölszőke hajszínnel rendelkezhettél, ami a kamaszkorod elérésével kapta meg a mai sötétebb árnyalatát. Szemöldököd és szempillád világos-közepes hajszíned ellenére is sötétebb, barna árnyalatú.

 

Nyár és stílus

Nem szoktál harsány, élénk színeket választani, a visszafogottabb árnyalatok kölcsönöznek neked harmonikus megjelenést. Nagy hangsúlyt fektetsz rá, hogy a megjelenésed apró részletekig kidolgozott legyen.

Kerülöd a szélsőségeket, de egy odaillő kiegészítővel minden esetben teszel az unalmas megjelenés ellen. Előnyben részesíted a kényelmes, szép esésű anyagokat és a nőies, elegáns formát hangsúlyozó darabokat. Sem az erős dögös, sem pedig a kislányos megjelenés nem igazán előnyös számodra.

Tanácsok Nyár színtípusoknak

 • Színeid jellemzően a világostól a közepes erősségig terjednek.
 • Lágy formák jellemezzék a kiegészítőidet (pl. finoman megmunkált, lesarkított bőrtáska)
 • Táskák és cipők esetében kerüld a lakkot!
 • Harisnyából a nude, a rózsabézs, a galamb-, és világosszürke a jó választás számodra.
 • Cipők esetében a nőies, sikkes megjelenésűt keresd!
 • Mintás ruhák választása esetén a színek és a minták bátran egybefolyhatnak, amivel vízfesték szerű hatást érhetsz el.
 • Selyem, csipke, angóra, bársony, kötött és horgolt holmik, a megfelelő napszítta, hideg árnyalatban a legjobb választás számodra.
 • Frizurád legyen könnyed, lágy. Szélfújta loknik kiengedve vagy félig feltűzve.
 • Hajadban a szalagok, masnik, csattok és virágok az aktuális divathoz, alkalomhoz és korodhoz igazítva mind tökéletes választás lehet.
  Festésnél vagy melíroztatásnál a választott szín mindig hamvas árnyalatú legyen!
 • Sminked bátran lehet száj- vagy szemhangsúlyos, de sohasem „túlfestett”, erre figyelj!

 

A sorozat következő részében a Ősz színtípust ismerjük meg, az első részt a Tavaszok jellemzésével pedig itt találjátok!

Pin It on Pinterest