Sorozatunkban megismerkedünk az évszaktípusokra leginkább jellemző tudnivalókkal és gyakorlati tippekkel, trükkökkel segítünk megtalálni a „belső színeinkhez” leginkább illő megjelenési módokat.

Ha jól szeretnénk érezni magunkat a bőrünkben és környezetünkben is kellemes benyomást kívánunk kelteni, megjelenésünket úgy érdemes felépíteni, hogy harmóniát sugározzon. Egyik legkézenfekvőbb megoldás erre a színek és árnyalataik valamint a megfelelő stílusok és formák számunkra ideális megválasztása. A színek kezelése tanulható, ihletet pedig a természetből nyerhetünk, épp úgy, mint J. Itten, amikor a 4 évszaktípust megalkotta.

Kedves Ősz!

Te vagy a megtestesült melegség. Kisugárzásod bizalmat és szimpátiát ébreszt másokban. A föld színeit jellemedben is képviseled, ami pozitív értelemben vett „földhözragadtságot” jelent. Két lábbal, biztosan állsz a földön, ha pedig problémával találkozol, azt feladattá transzformálod a magad számára, és célirányosan látsz hozzá a megoldásához. Nyílt vagy és szenvedélyes, nagylelkűséged pedig kissé pazarló hozzáállásodban is megmutatkozik. Gyakran igaz rád, hogy őszinte vagy, energikus, kissé különc, szabadelvű és vakmerő. Sportos, energikus jellemed jól kiegészíti kalandvágyad, aminek köszönhetően nagyfokú hatékonyság is jellemezhet.

 

Ősz színtípus és a bőr

Bőröd lehet akár világosabb vagy sötétebb árnyaltú, de minden esetben meleg hatású. A világosabb bőrszínű ősz színtípusok nem igazán tudnak barnulni, azonban a sötétebb bőrűek szépen fokozatosan mélyítik el a barnaságukat.

 

 

Ősz színtípus haja és szeme

Hajad színe minden esetben meleg, közepes és sötét árnyalatú, de sohasem világos, hamvasszőke vagy fekete. Szemed színe leggyakrabban melegzöld és barna színű, melyben gyakori az arany pötty megjelenése. Ritkán kék szem is előfordulhat. A középbarna haj és kék szem párosa ugyan a nyár típusúaknál is előfordulhat, de csak az őszre jellemző a szemben látható aranyozott pöttyöződés.

Ősz és Stílus

Kedveled az alig szabott, kényelmes mozgási lehetőséget biztosító öltözéket, a földszínű és természetes tapintású anyagokat. Bátran válogathatsz az aszimmetrikus, rusztikus népviseleti elemeket hordozó darabok közül, ügyelve rá, hogy minden esetben a meleg árnyalatokat válaszd. Norvég minta, ponchó, háziszőttes vagy vastag harisnya, mind a ruhatárad része lehet, ahogy a cowboy- és western csizmák, valamint a bőrkabátok is a te színtípusodnak a legideálisabbak.

 

Tanácsok Ősz színtípusoknak

Harisnyából az arany árnyalatú, napbarnított tónusok a neked valók.
Cipőből a kényelmes, fiatalos, sportos modelleket keresd!
Ha szőrme vagy műszőrme mellett döntesz, a vörösróka, a mosómedve vagy a vadmacska a hozzád illő választás.
Hajviseletben a természetes, szélfújta loknik és a sportos, bozontos frizurák a legelőnyösebbek.
Alkalmi frizura esetén az aszimmetrikus kontyok közül válassz!
Érett, szép színekkel rendelkező arcbőrödre ne tegyél fel erős sminket!
Barnás, barackos natúr smink emeli ki és tartja fiatalon az arcod.
Sminkedben kerüld az erős kontúrt!
Ha egyszerre sokféle színt használsz a sminked készítése során, az könnyen közönséges hatást eredményez.
Illatokban bátran válogass az erőteljes, aromás, keleties hatású illatok közül!

(Képek forrása: polyvore.com)

A sorozat következő részében a Tél színtípust ismerjük meg, a korábbi Nyár színtípus elemzését itt olvashatjátok.