fbpx Creative Web Ideas

Ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben és környezetünkben is kellemes benyomást keltsünk érdemes megjelenésünket úgy felépítenünk, hogy harmóniát sugározzunk. Ennek pedig elengedhetetlen eleme a színek és árnyalataik valamint a formák és stílusok megfelelő kiválasztása. Szerencsére a színek kezelése és felismerése megtanulható és az egyik legnagyobb tanítómesterünk maga a természet! Éppen ezért választotta J. Itten is az általa megfigyelt színtípusok besorolásához a természet nyújtotta 4 évszakot.

Sorozatunkban megismerkedünk az évszakra leginkább jellemző tudnivalókkal és gyakorlati tippekkel, trükkökkel segítünk megtalálni a „belső színeinkhez” leginkább illő megjelenési módokat.

Kedves Tavasz!

Ugyan Észak – Európa területein gyakori évszaktípusnak számítasz, világszerte mégis ez a legritkábban előforduló típus. Élénk vagy, üde és friss, mint a tavaszi szellő. Életigenlésed és tudásszomjad csillan meg szemeidben, melyet barátságos és kedves kisugárzásod tesz még szeretetre méltóbbá. Közérzeted és egyben megjelenésed is akkor tudja a belülről áradó, ösztönös harmóniát sugározni, ha a számodra oly fontos őszinteség, figyelmesség és rendszeretet megvalósul. Ilyenkor kapcsolatteremtő vagy, nyílt, érzéki és kalandra éhes.

Amennyiben a belső és külső rendre és frissességre irányuló késztetésed nem tud megvalósulni, a próbálkozást feladva átadod a teret a kaotikus állapotoknak, veszni hagyod légies könnyedséged és ragyogásod fényét a fakóság és demotiváltság veszi át.

Tavasz színtípus és a bőr

Külsődre jellemző az üde, áttetsző, porcelánszerű bőr, barackos vagy arany-vanília tónussal, amiket narancsos szeplők kísérhetnek. Barnaságod megszerzése időigényes, és szintentartás hiányában a megszerzett szín hamar le is kophat. Előfordulhat, hogy szeplőid az év jelentős részében nem mutatkoznak, csak a nyári nap csalogatja elő őket bőrödön.

Tavasz színtípus haja és szeme

Hajad lehet enyhén vöröses, meleg világosbarna és fénylő, ami napfényben különösen szépen ragyog. Gyermekkorban az egészen világos színből lassan sötétedett be a végleges árnyalat eléréséig. Szemöldök és szempilla a tavasz színtípusok esetében gyakran világos árnyalatú vagy szőke.
A szem élénk, feltűnő színe legyen akár kék, zöld vagy barna, a pupilla körül időnként pöttyözöttség, cirmosság tapasztalható. Ilyen esetben akár barnás-zöld vagy aranypöttyös kék hatás is megfigyelhető a kissé sárgás szemfehérje mellett.

Tavasz és stílus

Időtlen romantika, klasszikus, lágy, visszafogott megjelenés és kortalan elegancia jellemez. Te vagy a „mennyiség helyett minőség” élő példája. A tiszta és friss színekben kivirágzol, míg a kevert és tompa színek fáradttá teszik megjelenésedet. Az összkép akkor harmonikus, ha az a kecsességet, tisztaságot, a nemes egyszerűséget tükrözi.
Frizurád kialakításában is érdemes „a kevesebb több” elvét alkalmaznod, ami a szélsőségektől való tartózkodást jelenti a hajszín és a forma kiválasztásnál egyaránt.
Amennyiben a haj festése vagy melírozása történik, mindig maradj a meleg színű szőke és barna árnyalatoknál.

 

Tanácsok Tavasz színtípusoknak

 • Színpalettád a világostól a közepesig terjednek.két hölgy tavaszi színekben
 • Ha sötétebb szettet viselsz az arcod közelébe tegyél mellé világosabb, meleg színű kiegészítőt, vidámítsd a megjelenésed.
 • Sötétbarna szín választásakor keresd az aranyló háttérrel rendelkező meleg árnyalatot!
 • Bátran viselj ingruhát, tengerész és Chanel stílust! Öltözékedben kerüld a komplikáltságot!
 • Egy szín különböző árnyalatait egyszerre viselned előnyös megoldás számodra (különösen alacsony és/vagy vékony testalkat esetén).
 • Vékony csíkok, apró pettyek, kicsi minták a neked valók (különösen alacsony és/vagy vékony testalkat esetén).
 • Kerüld az egymásba folyó, nagy mintákat!
 • Táskáknál az egyszerű, letisztult mintákat és kivitelezéseket keresd!
 • Ha műszőrmét, szőrmét viselsz, a hajad színétől világosabb árnyalatot válassz!
 • Arcodon ne használj erős, szeplőket (ha van) eltakaró alapozót!
 • Sminked esetében a túlfestés és erős, hideg árnyalat használata rendkívül előnytelen.
 • Az elegáns, finom kidolgozású ékszereket válaszd!

A sorozat következő részében a Nyár színtípust ismerjük meg.

Pin It on Pinterest