fbpx Creative Web Ideas

Ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben és környezetünkben is kellemes benyomást keltsünk, érdemes megjelenésünket úgy felépítenünk, hogy harmóniát sugározzunk. Ennek pedig elengedhetetlen eleme a színek és árnyalataik, valamint a formák és stílusok megfelelő kiválasztása. Szerencsére a színek kezelése és felismerése megtanulható, és az egyik legnagyobb tanítómesterünk maga a természet! Éppen ezért választotta J. Itten is az általa megfigyelt színtípusok besorolásához a természet nyújtotta 4 évszakot.

Sorozatunkban megismerkedünk az évszakra leginkább jellemző tudnivalókkal és gyakorlati tippekkel, trükkökkel segítünk megtalálni a „belső színeinkhez” leginkább illő megjelenési módokat.

Kedves Tél!

A világon leggyakrabban előforduló színtípusba tartozol. Magabiztos vagy és méltóságteljes, amivel jogosan vívod ki mások tekintélyét. Az általad kitűzött célokért képes vagy kitartóan küzdeni és megbízhatóan, precízen végigmenni a kitűzött úton. Nem jellemző rád a csapongás és a felesleges körök megtétele. Fellépésed határozott és feltűnő is egyben, melyet arisztokratikus, büszke, erős és fáradhatatlan jellemednek köszönhetsz. Megbízható, pontos, alapos vagy.

A tél típus bőre

A tél típusúaknál figyelhető meg leginkább az a kettősség, hogy a bőr színe lehet világos és sápadt, vagy mediterrán és félvér hatású is, viszont a bőr minden esetben hideg árnyalatú. Egész könnyen és jól barnul, az elért szín pedig szürkés árnyalatú. Mivel viselői gyakran nem kedvelik ezt a megszerzett színt, így inkább megtartják eredeti színüket.

tél típusú nő

A tél típus haja és szeme

Egyenes vonalú, elegáns frizurákat érdemes választanod, de bátran válogathatsz a feltűnő, aszimmetrikus fazonok között, hiszen a te színcsoportod az, aki igazán méltóságteljesen tudja viselni őket. Hajad színe a középszínnél sötétebb és mindig hideg árnyalatú. Ha sötét hajad van, szőkítése a legtöbb esetben nem javasolt, viszont vékony lila vagy meggyszínű fénnyel, esetleg csíkokkal különlegesebbé tehető.

A szemszín ebben a típusban is nagy változatosságot mutat. Lehet éles színű, üveg tisztaságú, drágakő szem, de lehet sötétbarna is. Cirmosság vagy pöttyök itt is ugyanúgy megjelenhetnek, mint a tavasz típus esetében, de a télnél a szempilla és a szemöldök ilyenkor sötét színű.

A tél típus stílusa

Megjelenésed feltűnő és dekoratív mégis titokzatosságot sugároz. Az attraktív megjelenést az aszimmetrikus szabásvonalak és a kontrasztos, jeges színek használatával tovább erősítheted. Minőségi, elegáns darabokkal könnyedén sugárzol harmóniát. Méltóságteljesen viseled a drámai darabokat és az egyetlen színtípus vagy, aki a hófehér és fekete szín együttes viselését bátran megengedheti magának.

a tél típus számára tökéletes ruhák és kiegészítők

Tanácsok tél színtípusoknak

 • Bátran használj éles kontrasztokat, egyértelűen megnevezhető tiszta színköri színeket.
 • Ha mediterrán típusú tél vagy, a zöld, barna, lila, királykék, smaragdzöld és rubinvörös színekből válogass.
 • Ha a Hófehérke típusú tél vagy, akkor a fekete, fehér és plakátszínekre, valamint az erőteljes színpárokra építsd a megjelenésed.
 • Táskák és kiegészítők esetében az egyszerű vonalú, éles, sarkos formákat keresd.
 • A geometriai formák, az absztrakt minták, a fényes bőr és a lakk mind neked való.
 • Legyen bátorságod az extravagáns cipőmodellekhez és divatújdonságokhoz.
 • Ha szőrmét vagy műszőrmét választasz, akkor a fehér, az ezüstróka, a nerc és a hermelin a tökéletes választás.
 • Ékszerekben a kevés, de nagyméretű, feltűnő darabok a megfelelőek – ha a testfelépítésed is megengedi.
 • Illatok közül a kesernyés, kissé fűszeres, hűvös illatok a hozzád leginkább illőek.
 • Nappali sminkben a monokróm a jó választás, ami hangsúlyozza az amúgy is egyértelmű színeidet.
 • Alkalmi sminknél a szájra vagy a szemre helyezd a hangsúlyt!

A sorozat korábbi részében az Ősz színtípust ismertük meg.