fbpx Creative Web Ideas

Milyen a stílusos nő?

a stílusos nő Ittes-Virág Veronika vendégposztja

 

„A stílus az egyetlen módja annak, hogy elmondd, ki vagy anélkül, hogy beszélnél.”

Rachel Zoe

Mi a stílus célja?

 

A stílus a leghatékonyabb eszköz a személyiségünk kifejezésére, minden egyes apró részletével együtt: öltözködés, hajviselet, smink, kiegészítők.

A stílusunknak mindig célja van:

  • megmutatjuk vele, hogy hogyan érezzük magunkat
  • takargatunk vele valamit
  • néha a hatáskeltés eszközeként használjuk.

Ha a ruháiddal fokozod, kiemeled azt, aki te vagy, akkor ez egy jó irány. Ne térj le az útról. Ha arra használod a ruháidat, hogy eltakarj vele egy-egy hibát vagy elvond magadról a figyelmet, akkor meg kell vizsgálnod, hogy ez miből adódik. Amikor unalmas ruhákat hordasz, akkor el akarsz rejtőzködni mások elől, de legfőképpen magad elől. Ha nem olyan vagy, amilyen lenni szeretnél, akkor vagy tudat alatt korlátozod magad, vagy valamilyen információ hiányzik ahhoz, hogy önmagad lehess.

A cél mindig az, hogy megtaláld önmagad.

Azonban a stílus nemcsak a külsőről szól, ide tartozik az is például, hogy

  • mit gondolsz
  • hogyan érzel
  • hogyan éled meg a nőiességedet
  • hogyan oldasz meg bizonyos helyzeteket
  • hogyan kommunikálsz verbálisan és nonverbálisan is.

A stílus az önbizalmaddal és az önértékeléseddel is összefüggésben van.

Az önbizalomhiánnyal kapcsolatos blokkok feloldásán belülről kell elkezdeni dolgozni, így a magabiztosságodat és a tartásodat belső munkával kell felépítened. Ugyanakkor saját magad is érzed vagy megfigyelheted, hogy melyek azok a ruhadarabok, amelyekben jól érzed magad, kihúzod magad bennük, és nem akarsz láthatatlan lenni.

Amikor a stílusod kialakítod, fejleszted, az pozitív hatással van az önbizalmadra is, és így kölcsönösen tudja egymást erősíteni ez a kettő. A személyiségedhez illő ruhadarabokban egész lényed kiteljesedik és életre kel. Érezzük azt, ha valaki egyben van, nemcsak jól van felöltözve, hanem erőteljes, karizmatikus, jó a közelében lenni.

A stílusod akkor teljesedik ki igazán, amikor egyedi vagy és kiemelkedsz a tömegből. Amikor nem akarsz más lenni, mint aki vagy. Amikor tisztában vagy azzal, hogy ki vagy, mi az, amit szeretnél és mi a te utad.

A valódi stílusod a személyiséged és a külső megjelenésed együttese.

Milyen a stílusos nő?

 

A stílusos nő tudja, hogy ki ő, mit akar az életben.

Akár a magánéletéről, akár a szakmai életéről legyen szó. Törekszik arra, hogy harmonikus és boldog életet éljen. Ennek legalkalmasabb eszköze az önismeret, az önfejlesztés.

Van egy stabil elképzelése arra vonatkozóan, hogy milyen képet akar közvetíteni a családja, a barátai, a munkatársai felé. Ez nem azt jelenti, hogy megjátssza magát és játszmázik. Ez azt jelenti, hogy önazonos életet él. Az öltözködést arra használja, hogy önmaga legjobb énjét hozza elő. A valós, belső értékei megjelennek a külsejében is. Tisztában van saját természetes színeivel és a testi adottságaival, tudja, hogy milyen alkalomra mit vegyen fel és milyen kiegészítőket válasszon a ruhákhoz.

Hiszek abban, hogy saját magunk minél alaposabb megismerésével és tapasztalatszerzéssel alakíthatjuk ki a saját stílusunkat.

Ittes-Virág Veronika, a Gyerekcipő és Tűsarok alapítója

https://gyerekcipoestusarok.hu/
https://www.facebook.com/gyerekcipoestusarok/