fbpx Creative Web Ideas

Milyen hajszín áll jól?

Sok hölgy nincs tisztában vele, hogy milyen hajszín áll jól neki, pedig ha tudod, hogy melyik évszaktípusba tartozol, akkor nem lesz nehéz dolgod a hajszínválasztásnál sem. Legújabb cikkünkben összegyűjtöttük az évszaktípusokhoz tartozó ideális hajviseleteket- és színeket.

 

Tapasztalatom szerint a hajfestést érdemes szakemberre bízni.

 

Mi jellemzi a Tavasz színtípust?

Ha a Tavasz színtípusba tartozol, akkor üde, áttetsző, porcelánszerű bőröd van, amelyet barackos vagy arany-vanília árnyalat tesz még finomabbá. Nehezen barnulsz, de ha sikerül is sötétebb árnyalatot szerezned, gyorsan elveszíted. Szemöldököd és szempillád valószínűleg szőke vagy meleg barna. Hajszíned a meleg világosbarnától az enyhe vörösig változhat, gyerekkorodban viszont szinte biztosan világosabb volt, mint most.

Milyen hajszín áll jól a Tavasz színtípusnak?

Amikor frizurát választasz, érdemes mellőzni a szélsőségeket és az arany középútnál maradni, azaz mindenképp kerüld az extrém fazonokat. A fejet körülölelő lágy formák a legelőnyösebbek, vagyis a klasszikus, időtlen formák ajánlottak. A legjobb hajszínválasztás az arany-, a szalma-, a méz- és a vörösesszőke, az írvörös, a gesztenyebarna és az aranybarna. Ha őszülni kezdesz, akkor ajánlott egy-két árnyalattal világosabbra festetni a hajad.

Világos tavasz: világos, aranyszőke, nem szabad sötétíteni!

Meleg tavasz: sötétebb mint a tavasz-nyár, világos barna, vöröses, nem szabad sötétíteni!

Élénk tavasz: legvilágosabb hajszín, természetes szőkétől a középszőkéig, aranyszőke, vörös, világos barna

 

aranyló haj

 

Mi jellemzi a Nyár színtípust?

A Nyár színtípusba tartozók bőre világos, kissé kékes árnyalatú. Gyorsan és egyenletesen barnulnak, a szeplők – ha vannak-, szürkésbarna árnyalatúak. Ha ebbe a színtípusba tartozol, akkor szemed zöld, kék, szürke vagy világosbarna színű, szempillád és szemöldököd pedig szürkésbarna, barna. Hajad valószínűleg szőke vagy barna, amelyet szürkés árnyalat tehet izgalmasabbá. A Nyár típusúak gyerekkorukban tejfölszőkék lehettek, hajuk az idő múlásával bebarnult.

Milyen hajszín áll jól a Nyár színtípusnak?

Az ebbe a színcsoportba tartozó nők szinte biztosan elégedetlenek a hajuk színével, gyakori ugyanis a fénytelen, egérszürke színű haj. A szőkétől a barnásvörösig széles az a paletta, amely jól áll neked, ha a Nyár típusba tartozol. Arra figyelj, hogy bármilyen színt is válassz, az árnyalat mindig hamvas legyen! A legjobb választás a platinaszőke, a hamvasszőke, a lilásszőke, a hamvasbarna, a kékesszürke, a kékesvörös és mahagóni. A Nyárnak nem áll jól az egyenesre vasalt frizura, sem a merev kontyok. Hajad legyen könnyed, a szélfújta loknik vagy a félig feltűzött frizura jó választás lesz. Bátran viselj hajadban szalagokat, masnikat és csatokat, de arra figyelj, hogy olyan színt és formát válassz, amely illik az egyéniségedhez és a korodhoz.

Világos nyár: szőke (hamvas), sokszor seszínű, fakó, ha barna, akkor nem sötétebb is lehet

Lágy nyár: többi nyár típushoz képest sötétebb, legjobban neki áll jól a lilás, bordós hajszín (hideg vörös)

Hideg nyár: aki szőke marad az nyár-tavasz; haját nem sötétíteni kell, hanem melír csíkokkal világosítani

 

Mi jellemzi az Ősz színtípust?

Meleg tónusú bőrszíned van, ami lehet világos és sötét árnyalatú is. Bőröd könnyen vagy nehezen barnul attól függően, hogy milyen az alapszíned. Ha világosabb, akkor nehezen barnulsz, ám ha sötétebb, akkor napozásnál könnyen szerzel sötétebb árnyalatot. Szemed szinte biztosan meleg zöld vagy barna színű, amelyben arany pöttyöződés is előfordulhat.

Milyen hajszín áll jól az Ősz színtípusnak?

Törekedj a természetes hajviseletre, az enyhén bozontos loknik és a sportos frizura is jó választás lehet. Ha alkalmi kontyra vágysz, válassz aszimmetrikus fazont. Az ősz színtípusú nőknek javasoljuk a meleg, aranyló csillogású színeket: a méz-, az  arany-, a vöröses szürke-, a rozsda-, a rőt, a mókusvörös és a rézvörös, valamint a gesztenye- és aranybarna telitalálat lehet. A sötét haj szőkítése ritkán mondható szerencsés választásnak. Legyen bármilyen színű is a hajad, ha színeztetsz vagy festetsz, csakis meleg árnyalatot válassz!

 

Lágy ősz: szőkésbarna, meleg barna (nem áll jól neki a világosítás)

Meleg ősz: vörösesbarna (sötétebb bőrrel); ha vörös, sötétebb vörös, mint a tavasz vörös (sokszor szeplős bőrrel párosul)

Sötét ősz: közepes/sötét árnyalat, világos-, középbarna, vörösesbarna

Mi jellemzi a Tél színtípust?

A Tél típusúak bőre nagy változatosságot mutat, amiben viszont minden Tél hasonlít, az a bőr hideg árnyalata. Függetlenül attól, hogy világos vagy sötét a bőröd, ha napozol, könnyen lebarnulsz. A szemszín is ugyanolyan változatosságot mutat a Tél típusnál, mint a bőrszín, azaz lehet világos és sötét is. Ha ebbe a típusba tartozol, akkor a szemöldököd és a szempillád sötét színű.

Milyen hajszín áll jól a Tél színtípusnak?

Válassz egyenes vonalú, elegáns frizurát, de jól állhatnak a merész, aszimmetrikus formák is. Ha sötét a hajad, akkor nem javasoljuk a világosítást, helyette inkább a lilás vagy meggyszínű melír jó választás lehet, ami feldobja a sötét hajkoronát. Ha változtatnál a hajszíneden, akkor mindig maradj a hideg árnyalatoknál, azon belül jó választás lehet a szürke melírozott, a hamvasszőke, a hamvasbarna, a kékesfekete, a kékesvörös és a fekete.

Ha a fenti tanácsok ellenére bizonytalan vagy a hajszínválasztásban, akkor az eredetinél egy-két árnyalattal sötétebb, illetve világosabb árnyalattal nem lehet hibázni. A sötétítést fiatalabb korban ajánljuk, idősebb korban ugyanis legtöbbször öregít a sötét haj.

Hideg tél: sötét hamvas barna, fekete, ritkán szőke (hamvas)

Élénk tél: fekete, hamvas barna, ritkán szőkésbarna (hamvas)

Sötét tél: a haj mindig sötét, fekete, sötétbarna

 

fekete haj