fbpx Creative Web Ideas

Mit jelent szépségtanácsadónak lenni?

Czékmanné Ágit régóta ismerem. Tisztelem, mert feleségként, családanyaként, nagymamaként társadalmi szerepeket vállal, dolgozik és mindemellett folyamatosan tanul.
Drukkolok, hogy szín- és stílustanácsadóként is képes legyen úgy megállni a helyét, mint az összes többi kapott és az általa választott életterületen.
Nézzük, hogy gondolkodik egy olyan hölgy, aki közel két évtizede szépségtanácsadó az Oriflame-nél!

Egy szépségtanácsadó hitvallása

A szépség fogalma az emberrel egyidős. Bár a szépségideál időről időre változik, egy biztos: amióta világ a világ, a Nő tetszeni vágyik. Nincs olyan Nő, aki ne szeretné szépnek érezni magát, kinek ne melengetné szívét egy-egy pozitív visszajelzés, vagy amikor azt hallja: „Szép vagy!”.

Szépség: sokrétű, vitatott fogalom.

Tanulmányok, kutatók bizonyítják vagy éppen keresik azokat az összefüggéseket, hogy mi számít szépnek. Az internet, a média, női magazinok tömkelege ontja a tuti szépségrecepteket, ennek ellenére, (vagy pont emiatt?) úgy tűnik, egyre többen keresik a választ a cseppet sem könnyű kérdésre.

Önismeret, egészséges önkép, önelfogadás, harmónia a „külcsín és a belbecs” között, önazonosság, külső – belső szépség… én így határoznám meg az „útvonalat és az állomásokat” – ami a szépséghez vezet. Ez egy út. Egy tanulási folyamat. Nem mindenki ugyanonnan indul, és nem is egy helyre érkezik.

Van, akinek rövidebb és van, akinek hosszabb az út, és nincsenek mindenkire egyformán érvényes szabályok.
Tanácsadónak lenni pedig komoly felelősség. Mondhatni, bizalmi kérdés.

 

21 éve része életemnek az Oriflame. Izgalmas és hálás feladat segíteni a hozzám fordulóknak, hogy jobban megismerjék saját arcbőrüket; megtanítani egy arcápolási rutint, amivel tovább megőrizhetik bőrük megfelelő kondícióját; megmutatni hogy kendőzhetik el az apróbb bőrhibáikat; miként emelhetik ki előnyös vonásaikat egy természetes hatású sminkkel; nem utolsó sorban pedig, hogy változtathatják meg akár egész életüket, az Oriflame kínálta egyéb lehetőségnek köszönhetően.

Hiszem, hogy szín- és stílustanácsadóként még többet tudok majd tenni azért, hogy a hozzám fordulók kibontakoztathassák természetes szépségüket, megtalálják a személyiségükhöz leginkább illő színeket és stílust, melyeket tudatosan használva, harmóniát sugárzó, magabiztos, sikeres emberekké válhatnak.

Czékmánné Ági
Szín- és stílustanácsadó és coach