fbpx Creative Web Ideas

Smink és más

 

Az arc kifestéséről van szó. Nem mindegy azonban, hogy hogyan, mennyire és mivel fested ki magad.

(A fotózáshoz készült sminkek, divatbemutatók és egyéb kreatív megjelenési formák már külön kategóriát és professzionalitást feltételeznek.)

Az évek, évtizedek alatt nagyon sok sminkessel dolgoztam együtt. Ami azért szerencsés, mert mindenkitől lehet tanulni, és érdekes figyelni őket, ahogy egyéniségüket belecsempészve alkotnak. Leszögezném, mindig a végeredmény, az elégedett, mosolygó kliens a fontos.

Tőlük és saját múltam tapasztalatából szedtem össze néhány gondolatot.

sminkelés

A jó make up kiemeli egyéniségünket, élénkíti megjelenésünket, de soha sem rikító, nem közönséges.

Szakmai, üzleti környezetben a túlsminkelt hölgy soha nem fog professzionális hatást nyújtani.

A haj, az arcbőr és az írisz szoros közelsége a természetes és mesterséges pigmentek harmonikus összjátékát követeli meg. Ha ezt nem veszed figyelembe könnyen zavarossá válik az összkép.

 

Érvek, ellenérvek

Sokan azért nem festik magukat, mert vagy nem tudják hogyan csinálják, vagy úgy érzik, természetellenesé válnak tőle, vagy a férjük/barátjuk bennük a természetes nőt kedveli. Az a vélemény sem ritka, hogy a smink öregít. (És a lustaságról még nem is beszéltünk!)

Nos, mindez akkor igaz, ha visszaélsz vele és túlfested magad, vagy csak egyszerűen nem a színtípusodnak megfelelő színek közül választasz..

Amennyiben típusod keretei között maradsz – a színválasztást és a festékmennyiséget illetően – nemcsak egy klasszissal jobban fogsz kinézni, de ugyanolyan természetesnek hatsz, mint festetlenül.

Statisztikák szerint a kellemesen sminkelt nők könnyebben helyezkednek el, többet keresnek, mint azok, akik egyáltalán nem festik magukat, mivel a jól ápoltság érzetét keltik.

A kísérletezés és a gyakorlás azonban itt is elengedhetetlen. Tapasztalatom szerint egy-két sminknap nem sok mindenre elég, legfeljebb arra, hogy motiváljon.

A közösségi médiában látható sminkvideók ne keserítsenek el, sok gyakorlás és egyéb technikai trükk van a háttérben. Gyakran szórakoztató és vicces, mint követendő.

Mind a négy színtípushoz tartozik egy-egy alapkészlet (szájrúzs, pirosító, szemhéjárnyékolók…).

 

sminkpaletta

makeup palette

 

Nem kell tehát minden ruhádhoz azonnal új színt vásárolni, három-négy színből álló alapkészlet kezdetnek elég. Sőt a két-két hideg és meleg színekkel rendelkező paletta – némi odafigyeléssel – könnyedén átjárható.

Természetesen, ha a pénztárcád megengedi, a végtelenségig bővíthetjük e készletet. Bár szerintem felesleges. Ha csak nem főállású sminkes szeretnél lenni.

Itt is igaz, minél jobb minőségű termékekkel dolgozunk, annál könnyebb vele dolgozni és egyszerűbben érünk el látványos eredményt.

Próbálj ki lehető többéle terméket, márkát.  De én jobban szeretem, ha évről évre meglátogatok egy-egy sminkest, egy-egy tanfolyamot, akik folyamatosan figyelik a trendeket, termékeket. És talán hihetetlen, de olcsóbb, mintha feleslegesen  vásárolgatnék az aktuális kínálatból.

Figyeld a blogot, mert rövidesen összeállítunk egy listát, amely segítséget nyújt egy alapkészlet összeállításához!