fbpx Creative Web Ideas

Mutasd az otthonod színeid, megmondom ki vagy!

 

Valóban ilyen egyszerű megmondanunk valakiről az otthona alapján, hogy milyen a személyisége? A válasz IGEN, melyet a Feng shui alapelvei segítségével szeretnék bemutatni. A Feng shui szemlélet a keleti kultúrából érkezett hozzánk, melynek alapelve az, hogy a sikeres és boldog élet alapja egy harmonikus otthon megteremtése. A színek kiválasztása tükrözi érzelmi állapotunkat. Egy tudatalatti folyamat részeként azokat a színeket és formákat választjuk, amelyek ránk abban az adott időszakban jellemzőek. Azonban ez fordítva is igaz, hiszen tudatosan, az otthonunkban alkalmazott színekkel és formákkal alakíthatjuk a hangulatunkat, az energiaszintünket. Az otthonunk színei, energiái pozitívan illetve negatívan is befolyásolni tudják a szervezetünket. Éppen ezért nagyon fontos társas együttélésnél, hogy a közös terek színeit, formáit közösen válasszák ki, hogy mindenki számára harmonikus élettér jöjjön létre. Az alábbi lakásbelsők egyértelműen megmutatják, hogy a különböző személyiségjegyű emberek eltérő módon képzelik el álmaik otthonát.

Tekintsük végig, hogy a kínai 5 elem tanának energiái hogyan nyilvánulnak meg az otthonok kialakításakor. Megvizsgálhatjuk, hogy az egyes elemekhez tartozó tulajdonságok közel állnak-e hozzánk, van-e olyan elem, amely esetleges túlsúlyban van.

Tűz elem

A Tűz elemre a dinamizmus, a tetterő jellemző. Született vezetőtípus, féktelen energia jellemzi, könnyen lelkesíthető.

Tűz elem választásakor megjelenik a lakásban a bőrgarnitúra, a különböző vadászatról tájképek, állatokat megjelenítő festmények, valamint a győzelmi relikviák. Anyagát tekintve a réz valamint az arany kap hangsúlyt. Előszeretettel kerül alkalmazásra a köralakú berendezés és kiegészítők. Színek tekintetében a PIROS valamint a NARANCS szín dominál

Vadászat, Vár, Vadászház, Építőipar, Herceg, Fehér

Fém elem

A Fém típusra jellemző az üzleties gondolkozás, egyenes, határozott viselkedés. Kedveli a meghitt zugokat. Döntéseiben körültekintő. Szereti a letisztultságot. Azoknál, akiknél a Fém elemre esik a választásuk, gyakran jelenik meg az üveg-, illetve tükörfelület, de mindenképp ovális, ívelt formában. Anyagai a lurex, brokát. Mintái a pöttyös, félkörös minták. Legjellemzőbb színe a FEHÉR és az EZÜST. Ez a lakberendezési forma erősíti a bennünk lévő alkotóerőt.

Lakás, Szoba, Apartman, Ház

Fa elem

A Fa elemhez tartozó ember alkotó típus, rendkívül fogékony az újdonságokra. Mint az őt szimbolizáló fa, ha pozitív vonásai dominálnak, akkor rugalmas, jó humorú lehet, ellenkező esetben merevvé válhat. A Fa elem előszeretettel alkalmazza a
magas, vékony, karcsú berendezési tárgyakat, kiegészítőket. Gyakoriak a függőleges csíkok, a kis virágú motívumok. Legjellemzőbb színe a ZÖLD és a növényi mintázatú anyagok. Ez az elem szívesen választ „Rattan” bútorokat. Anyaghasználatot tekintve a pamut a leggyakoribb. Azok, akik a Fa elemmel azonosulnak, szívesen nevelnek sok növényt otthonukban. Fa elem esetén mindenképp az alul keskeny, felfelé növekvő szélességű tükör alkalmazása jellemző.

Fürdőszoba, A Belső Tér A, Tervezés, Mosogató, Otthon

Föld elem

A Föld elemű személyre a stabilitásra, biztonságra valamint a praktikusságra való törekvés a jellemző. Állandóság, megbízhatóság, gyakorlatiasság jellemzi. Kiegyensúlyozott, nincsenek heves kitörései. Mintában megjelenik a kockás,
szögletes motívum. Gyakran választ márványos, erezett mintákat. Előszeretettel kerül alkalmazásra az agyag, kerámia valamint a rusztikus stílus. Anyaga a vászon, sárga és barna színű anyagok, tárgyak. Főbb színei a BÉZS, BARNA, SÁRGA és a RÓZSASZÍN.

Nappali, Viktoriánus, Történelmi, Évjárat, Belső, Régi

Víz elem

A víz elemhez tartozó ember érzelmes, közlékeny, szüksége van szellemi tevékenységre. Szereti a kihívásokat. Könnyen teremt másokkal kapcsolatot. Nehezen fogadja el mások véleményét. Ennél az elemnél gyakoriak a vízszintes, hullámos
motívumok, asszimmetrikus, lépcsős alakzatok. Anyagválasztást tekintve a selyem és a szatén dominál. A Víz elem esetében szembetűnő a FEKETE, SÖTÉTKÉK szín alkalmazása.

Szoba, Lakás, Belsőépítészet, Dekoráció

Ha nem találtad meg az egyértelműen rád jellemző stílust, ne aggódj, mert az elemek gyakran keveredhetnek, különféle kombinációkban jelenhetnek meg életteredben. A lényeg, hogy a személyiségedhez illő, harmonikus környezetet alakíts ki otthonodban!

B. Zsófia

Pin It on Pinterest