fbpx Creative Web Ideas

Létezik-e a tökéletes táska?

 

Táskaválasztásaink – a tapasztalatom szerint

A nők táskamániájáról már számtalan legenda és vicc született. Mi rejtőzhet e mögött?
Ritka kivételek ugyan vannak, de a legtöbb esetben szó sincs mániáról, sokkal inkább csak keressük az igazit. Ami stílusos, ami praktikus, amit kényelmes viselni, amit több mindenhez tudunk viselni.

Kérdések sokasága:
Milyen a tökéletes táska? Ami csillog? Vagy ami bőr? Vagy ami megy a cipőnkhöz? Vagy ami az idei szezon legtrendibb darabja?
Az szinte lehetetlen, hogy ennek egyetlen táska megfeleljen. Minden egyes szituációra viszont bolondság újabb és újabb táskát venni. Na, de akkor mely szempontokat érdemes szem előtt tartani a választáskor?

A táska egy kiegészítő, így erre is igaz, hogy színben, stílusban és méretben igazodjon a viselőjéhez, ha célunk a harmonikus megjelenés megteremtése.
Talán azt már mondanom se kell, hogy a tökéletes táska hideg árnyalatú, ha hideg színű ruhát viselünk, meleghez pedig meleg árnyalatúakat párosítsunk.
Ha nem vagy benne biztos, hogy melyik színtípusba tartozol, akkor ez a színtípusokról szóló  cikk segíthet ebben.

Méretválasztásnál a logikát használva érdemes az alapszabályokat meghatározni.
Ilyen például, hogy alacsony és/vagy vékony testalkatú hölgy vagy, akkor egy nagy méretű táska optikailag „el fog nyomni”, míg ha telt és/vagy nagyon magas nő vagy, egy aprócska szütyővel az „óriás a játékboltban” hatást fogod kelteni. Lássuk be, egyik sem épp előnyös!

Milyen alkalomra milyen táskát? És a színe milyen legyen?

Hétköznapokra a tökéletes táska egy nagyobb méretű, „pakolós”, vagy egy kisebb (pénztárca+telefon+kulccsomó) és stílusban hozzá passzoló nagyobb táska (könyv+nesszeszererek), esti alkalmakra a kicsi, lapos (pl. borítéktáska) az illőbb. Hivatalba, irodai munkakörnyezetbe a nőies fazonú üzleti táska a nyerő választás. (Laptoptáska nem női táska!)
A választék széles, érdemes tudatosan válogatni, nem csak szerelemből.

Ha a színválasztást illetően bizonytalanok vagyunk, akkor döntsünk a cipő és öv színével megegyező vagy eltérő – de akkor egy színcsaládból származó árnyalat mellett.  Így nem követhetünk el baklövést.
Bár napjainkban szinte stílusvétségnek, öregesnek tartják egyes szakértők, ha azonos a színűk. Ennek ellenére számtalan példát látsz erre is, arra is, ha körülnézel a nagy tervezők asztalán.

Fontos kiemelni, hogy a fentiek csak abban az esetben igazak, ha célunk a harmonikus megjelenés megteremtése.
Nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt, hogy a mai trendek sokszor már egyáltalán nem törekszenek a harmóniára. Ebben esetben egy tanácsadó vagy őszinte külső szemlélő segítségével keresd meg, hogy mi az, ami trendi, de számodra még nem túlzó, így vagányságával, egyediségével mégis magadénak érzed.

Én itt is szem előtt tartanám, hogy inkább legyen kevesebb, de jobb minőségű táskánk, mint sok-sok gyenge minőségű, nagy márkákat utánzó vicces darabunk.

Nekem gyakran használat közben derül ki, hogy kedveljük-e egymást a táskával. Ha soha semmit nem találok meg benne (még a táskarendezők sem segítenek), akkor azt elrejtem a fiók mélyére vagy elajándékozom. Hasonlóan járok el, mint a ruháknál.

a tökéletes táska illusztráció - Lengyel Zsuzsi Bags

Lengyel Zsuzsi – Bags made with Love