fbpx Creative Web Ideas

Köss nyakkendőt? Vagy mégse?

 

A nyakkendőválasztás az öltözék kényes pontja: egy jó nyakkendő felteheti a koronát az egész megjelenésre, míg egy szerencsétlenül megválasztott darab tönkreteheti azt.

Összegyűjtöttük, hogy mik azok a lényeges pontok, amelyekre figyelni kell nyakkendőválasztásnál.

 

Tippek top listája

 

 1. Sok múlik az anyagon: a legjobb minőséget a selyem garantálja, vagy a selyemkeverék valamilyen természetes anyaggal, például lennel, pamuttal vagy kasmírral. Klasszikus és ízléses megjelenésnél illik figyelni a különböző ruhadarabok anyagának az összhangjára. Például egy vastag tweed öltöny szétüt egy finom anyagú selyemnyakkendőt.
  *
 2. Meddig érjen a nyakkendő? Aranyszabályként elmondhatjuk, hogy a nyakkendő hossza az öv csatjáig érjen. Ne végződjön az öv csatja felett, de ne is lógjon túl rajta.
  Nincs olyan ember, akinek megjelenés a szakterülete, hogy Trump nyakkendőjével ne foglalkozott volna.
  Íme egy cikk róla: https://player.hu/fashion_style/vegre-kiderult-mi-a-baj-trump-nyakkendojevel/
  *
 3. Ami a nyakkendő szélességét illeti, ezt érdemes az inghez és az alkatunkhoz illeszteni. Klasszikus ing esetében szerencsétlen választás a keskeny nyakkendő, választhatunk nyugodtan szélesebbet. Ugyanígy a super slim fit inghez röhejesen néz ki a nagyon széles nyakkendő. Itt is érvényes ugyanaz, ami az anyagválasztásnál: törekedjünk a harmóniára.
  Tipp: ha a nyakkendő szélessége megegyezik a hajtóka szélességével, azzal nem lehet nagyot hibázni. Ami pedig a testalkatot illeti: mellszélességünk, súlyunk és testalkatunk is befolyásolja, hogy milyen széles legyen a nyakkendő. Törekedj itt is a helyes arányokra!.
 4. Soha ne lazítsd meg a nyakkendő csomóját, még nagy melegben se! Ha nem bírod a hőséget, akkor inkább vedd le. Csomót a gallérvégek közé kösd meg. Ne csússzon a gallér alá, ne tolja fel,  ne ráncolja és ne gyűrje  össze. Igénytelen hatást kelt az is, ha ferdén áll a nyakkendő, vagy ha a vékonyabb, hátsó része kikandikál a vastagabb alól – figyelj arra, hogy a keskeny vége be legyen dugva az erre a célra kialakított zsebbe.
  *
 5. Tilos kigombolni a nyakkendő alatti felső gombot: hanyagságot sugall, és azt sejteti, hogy kicsi az ing mérete. Akkor megfelelő az ing nyakának kerülete, ha teljesen begombolva két ujj befér a nyak és a gallér közé.
  *
 6. Nem javasolt betűrni az ing gombjai közé a nyakkendőt. Semmilyen körülmények között sem fogadható el ez a megoldás – vagy vedd le, vagy ha attól félsz, hogy leeszed, akkor használj olyan szalvétát, amit a gallér mögé lehet tűrni.
  *
 7. Póló az ing alá? Amennyiben izzadásra vagy hajlamos, ez egy jó ötlet lehet. Főleg nyáron, nagy melegben tanácsos az ilyen elővigyázatosság – nincs kellemetlenebb látvány az izzadságfoltnál. Tapasztalatom szerint első hallásra sok férfi elutasítja.
  *
 8. Nyakkendő tű, csipesz viselete praktikus, de erősen divatfüggő.
  *
 9. Ha a csokornyakkendő és a klasszikus nyakkendő között hezitálsz, akkor vess egy pillantást erre a cikkre, ahol adunk néhány hasznos tanácsot a csokornyakkendő-választásról. 
  *
 10. Az öltönyválasztásnál is érdemes a lehető legtöbb szempontot mérlegelni, ha igazán alkathoz és testhez illő öltönyt szeretnél választani, az összhangot megteremteni.
  Ebben a cikkben az öltönyválasztáshoz adunk hasznos tanácsokat.