fbpx Creative Web Ideas

Milyen az alakod? „C”-típus?

 

Ha a tökéletes megjelenés a célunk, akkor az arányosság megőrzésére vagy az arányosság illúziójának a megteremtésére törekedjünk! Ami előnyös rajtunk, azt mindig emeljük ki, a kevésbé érdekes vonásainkat pedig közömbösítsük! Hogy kövérek vagyunk-e vagy soványak, gyakran kevésbé fontos, ha öltözködésünkben az arányokra és hangsúlyokra ügyelünk.

Nagyon-nagyon sokféle módon lehet megközelíteni azt, hogy kit hova soroljunk. El is lehet benne veszni.
Több évtized alatt arra jöttem rá, hogy a legegyszerűbb, ha az u.n. mozaikelv alapján haladunk lépésről lépésre.

1. Nézzük meg a sziluettet: felsőtest hangsúlyos, átlagos, alsótest hangsúlyos

2. Csontszerkezetet: vékony, átlag, erős

3. Testarányokat: hozzuk egyensúlyba az alsó és felsőtestet, ezt a vertikális vonalak mentén tehetjük meg, így:
A, B, C típust nevezünk meg. Blogbejegyzésünk erről fog szólni.

4. Lépésről lépére haladva elemezzük az egyes testrészeket fejtől a lábfejig.

************************************************************************************************************************************************

Alaktípus „C”
Harmonikus összkép kialakításának lehetőségei a vertikális, azaz a függőleges vonalak mentén.

 

Ha valaki vékony, magas és arányos alkattal rendelkezik, nincs olyan szabály, amely a vertikális ruhavonalakat bekorlátozhatná.

Jellemzően alacsonyabb vagy mint 165 cm,  vagy a magasságodtól függetlenül, melltől a csípőig, csípőtől a térdhajlatig mért adataid kb. azonosak. Arányaid a felsőtested és az alsó között kiegyensúlyozottak.

„C” típusnál az alak optikai „nyújtása”, vagy a meglévő arányosság megtartása.

Ruhákból az alakot lazán követő az ideális, ha karcsú vagy a testhezálló ruha is jó választás. A hagyományos fazonú farmerruha ilyenkor tökéletes döntés. Övből a vékonyabbakat válaszd, ami a ruha anyagából készült és azonos annak a színével. A hosszanti csíkozásokkal, levarrásokkal, rátétekkel és gombsorokkal nyújthatod meg az alakod.

Szoknya és nadrág viselésekor is az egyenes vagy enyhén bővülő fazon a jó választás. Miniszoknyát csak abban az esetben hordj, ha formás lábaid vannak! (De ezt úgyis tudod!) Hosszú szoknyát magasabb sarkú cipővel viseld, ha magasabbnak szeretnél látszani. A rövidebb nadrágokat, a sortokat neked találták ki. Csak bátran!

Kosztümkabát esetén nadrághoz a lépésben végződő az előnyös, szoknyákhoz lehet rövidebb is, ami körülbelül a csípőcsontig ér. Viszont a feneket takaró-hosszú előnytelen a számodra, ha eltérő az alsó- és a felsőrész színe.

Ha az alakod megengedi, belül hordott blúzt is viselhetsz; a legjobb, ha a blúz az alsórész színével megegyezik vagy csak árnyalatában tér el. A kívül viselt blúz is lépésben végződjön!

Hosszú ujj ennél az alaktípusnál a csuklóig érjen, a rövid ujj pedig mellvonalig. A keskeny szabású az előnyös és kerülni kell minden olyan hangsúlyozást, ami az ujj vagy vállvonalon van. Bő, húzott ujj és vállpánt előnytelen – zömökebbé, alacsonyabbá tesz.

Szinte biztos, hogy a tetőtől talpig azonos színtónusban való megjelenéssel nézel ki a legjobban – ha az alakod nyújtása a cél!