fbpx Creative Web Ideas

Szabályok, melyektől boldogabb leszel

Mindennapjainkat írt és íratlan szabályok sokasága hatja át, melyeket ki-ki a maga habitusa szerinti hozzáállással kezel, de alapvetően kijelenthetjük, nem kedveljük őket.
Vagy még is?

A viselkedés: szándékosan irányított magatartásforma, az adott környezethez való alkalmazkodás kifejezője.

Ha nem kedvelnénk, ha nem figyelnénk a szabályokra, ugyan miért kérdeznénk meg oly sokszor (magunktól vagy számunkra hiteles embertől):
„Mit vegyek fel? Jól áll ez nekem? Szerinted megvegyem?”.

Érezd jól magad a bőrödben

Szeretnénk jól mutatni a ruhánkban. Csinosak szeretnénk lenni, jó benyomást kelteni, mindezt úgy, hogy mások is azt gondolják rólunk, jól mutatunk a ruhánkban, csinosak vagyunk és jó benyomást keltünk. Meg szeretnénk felelni az ápolt megjelenésről szóló társadalmi szabályoknak.
És főleg a saját belső (sokszor hibásan ki nem mondott) szabályunknak: Érezzem jól magam a bőrömben!

Tudatos, egészséges és kellő motivációval rendelkező ember saját belső szabályrendszere diktálja a „parancsot”, hogy tégy meg mindent, hogy jól érezd magad, elégedett légy a külsőddel, hisz ez visz előrébb a céljaid felé!

Ha nem mozogna bennünk ez az elvárás, akkor ugyan mi venne rá minket, hogy a postásnak ne pizsamában, kócos hajjal nyissunk ajtót?

Elvileg nincs olyan szabály, hogy tilos randevúra menni kitérdelt, kimoshatatlan foltos tréningben. Még se tesszük. És nem azért mert „Mit gondolnak majd rólunk?”. Sokkal inkább azért, amit mi gondolunk saját magunkról.

Félreértés ne essék, nem a csinos ruha vagy a befésült haj veszi majd le az álom pasit a lábáról, és az állásinterjút sem lehet csupán egy jó szettel megnyerni. A jó pasit és a vágyott melót is te fogod megszerezni saját magadnak, úgy hogy induláskor belenézel a tükörbe, és az összkép, amit magad számára nyújtasz elegendő magabiztossággal lát majd el. Ha szépnek és szerethetőnek látod, aki a tükörből visszamosolyog rád, elindulhatsz megváltani a világod.

Azonban, ha belenéztél és nem tudtál jó szívvel mosolyogni, érdemes a világmegváltó tervet egy picit elhalasztani és kellően felkészülni. Elkeseredésre viszont semmi okod. Ha a tükörképedet látva nem vagy elégedett az annak a jele, hogy benső éned többet vár el magától, hisz tudja nem ez a legjobb formád.

Külső segítség

Ilyenkor jelenthet igazán nagy segítséget egy szín- és stílustanácsadó szakember, aki szakmai szemmel tud rád tekinteni és segít megtalálni azokat a színeket, formákat, tippeket és trükköket, amik a kevésbé előnyös területekről az erősségeidre irányítják majd a figyelmet.

A jó szakember nem farag újat belőled, nem változtat át és semmit nem ad hozzád, ami eddig nem voltál, vagy egyáltalán nem szeretnél lenni.
Azaz nem érzed magadat vele önazonosnak.
Viszont szerencsés esetben meglát mindent, ami benned lakozik, és segít, hogy a felszínre is kerüljenek. Segít kiemelni a veled született tökéletességed, megtalálva azt a harmóniát, amivel te is bátran mosolyogsz majd a tükör előtt.

Most már te is elindulhatsz megváltani a világot!

Pin It on Pinterest