Elcsépeltnek hangzik, de igaz az, hogy az összhang vagy ennek hiánya határozza meg az első benyomást rólunk.

Hiszen ahhoz, hogy egy üzleti tárgyaláson, egy munkahelyi felvételi beszélgetésen- vagy akár egy társasági megjelenésnél sikeresek, szimpatikusak legyünk nélkülözhetetlen a lényünkből áradó harmónia.

A versenyszférában korábban lett jellemző, de a magánéletben is egyre nő azon férfiak száma, akik fontosnak tartják, hogy az egyéniségüknek legmegfelelőbb öltözködési stílus kialakításával megkönnyítsék az életüket.

Johannes Itten és Max Lüscher elmélete alapján állapítjuk meg a színcsoportodat.

Ezek azok a színek, amelyek a szem-, haj-, és a bőröd színével a legjobban harmonizálnak.
Amennyiben megjelenésed összhangban van egyéniségeddel, úgy személyiséged kifejezőereje megnő, ruházatod pedig mindehhez a harmonikus keretet nyújtja.

A konzervatív és a klasszikus megjelenésnél – a férfiaknál szinte több a szabály, és a tradíciók is erősebben jelennek meg, mint a hölgyeknél.
Gondoljunk az öltöny, a mellény gombolási szabályaira; a nyakkendő, díszzsebkendő, csokornyakkendő jelenlétére; a nadrágtartó vagy öv kérdésére; a diplomatasáska, aktatáska vagy mappa esetére.  És ezt szinte a végtelenségig lehetne sorolni.

Azonban némi munkával és odafigyeléssel már könnyed és érdekes játéknak tűnik a megfelelő ruha színének és a stílusának a megtalálása, a részletek összehangolása.