fbpx Creative Web Ideas

Milyen az alakod? „B”-típus?

Ha a tökéletes megjelenés a célunk, akkor az arányosság megőrzésére vagy az arányosság illúziójának a megteremtésére törekedjünk!
Ami előnyös rajtunk, azt mindig emeljük ki, a kevésbé érdekes vonásainkat pedig közömbösítsük! Hogy kövérek vagyunk-e vagy soványak, gyakran kevésbé fontos, ha öltözködésünkben az arányokra és hangsúlyokra ügyelünk.
Ha valaki vékony, magas és arányos alkattal rendelkezik, nincs olyan szabály, amely a vertikális ruhavonalakat bekorlátozhatná.

Nagyon-nagyon sokféle módon lehet megközelíteni azt, hogy kit hova soroljunk. El is lehet benne veszni.
Több évtized alatt arra jöttem rá, hogy a legegyszerűbb, ha az u.n. mozaikelv alapján haladunk lépésről lépésre.

1. Nézzük meg a sziluettet: felsőtest hangsúlyos, átlagos, alsótest hangsúlyos

2. Csontszerkezetet: vékony, átlag, erős

3. Testarányokat: hozzuk egyensúlyba az alsó és felsőtestet, ezt a vertikális vonalak mentén tehetjük meg.
Az egyszerűség kedvéért nevezzük A, B, C típusnak.

Blogbejegyzésünk erről fog szólni.

női testek

 

4. Lépésről lépére haladva elemezzük az egyes testrészeket fejtől a lábfejig.

************************************************************************************************************************************************

Alaktípus „B”
Harmonikus összkép kialakításának lehetőségei a vertikális, azaz a függőleges vonalak mentén.

Testalkatodra jellemző, hogy arányaidban a csípőtől a térdhajlatig és/vagy a térdtől a talpig a legrövidebb, azaz az alsótested rövid.
Meglepő vagy sem, de magyarországi hölgyek többsége nem ebbe a csoportba tartozik.

Célunk az ilyen alaktípus esetén a láb optikai nyújtása és az arányaiban hosszabb felsőtest „megtörése”.

 

Ruhák esetében előnyösek az ingruhák és az olyan szabásúak, amelyek hangsúlyozzák a derekat. A derékban szabott ruhák is előnyösek, ahogy mindenféle öv, feltűnő csattal szintén kitűnő választás (abban az esetben, ha nem túl vastag a derekad).

A szoknya lehet rövidebb, az izomtónusunktól, kortól és az alkalomtól függően. A szoknya szabása legyen bő, húzott vagy harang. A harisnya színe pedig vagy semleges, vagy egyezzen meg a ruha és a cipő színével. A lapos és bokapántos cipőket célszerű mellőzni.

Kosztümkabát választásakor a rövidebb zakó mellett döntsünk! Vékony derék esetén a legelőnyösebb a derékban végződő szabás, de nadrágokhoz lehet kicsit hosszabbat választani. A zakón vagy blézeren lévő egysoros gombolás szintén nyújtja a felsőtestet. Ha azonos színű alsó- és felsőrész mellett döntünk, szabadabban választhatjuk meg a felsőrész hosszát. A kabáton a díszek, gombok lehetnek feltűnőek.

Blúz viselése esetén többnyire a betűrtek mutatnak jól, és itt megengedhető az éles színváltás is. Az öv színe az alsórész színével egyezzen meg!

Ennél az alaktípusnál bármilyen ujjhosszt viselhetsz; ha csípőben nem vagy erős, akkor a színes mandzsetta is jó döntés; sok lánc; sok dísz a felsőtesten szintén belefér, ha csak az arányokat figyeled.

 

Tarcsay Mária Alakmeghatározás

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest